Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvučen u radionicu

MiG-21 na Plesu imao nezgodu pri polijetanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva imao je nezgodu prilikom polijetanja sa zagrebačkog aerodroma.

Pri polijetanju zrakoplova MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva jutros na Plesu dogodila se manja nezgoda kada je ptica uletjela u motor zrakoplova koji se potom ugasio pa ga je pilot prisebnom i brzom reakcijom spustio na pistu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo MIG-21 Hrabri pothvat Prošle su 32 godine: Borović je već izgubio nadu i htio iskočiti iz aviona kojemu je ponestajalo goriva kada je uočio bljesak Slika nije dostupna Letovi od 9 do 16 sati MORH: MIG-ovi nad nebom do četvrtka, moguća probijanja zvučnog zida

>> Potpisan ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova u Ukrajini

Pilot je zbog što bržeg zaustavljanja izvukao kočeći padobran te na kraju piste skrenuo na spojnicu između prilazne staze i piste kako ne bi ometao redoviti civilni promet. Na mjesto događaja, u skladu sa sigurnosnim procedurama, došla je i vatrogasna ekipa. Zrakoplov je odvučen u radionicu, a materijalna šteta se utvrđuje.

Tijekom tog događaja, prilikom redovite provedbe letačkih zadaća Eskadrile borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze, nije bilo ozlijeđenih, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene