Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odlazi Tijat

Na njemu su se ljudi rađali, veselili, opraštali: Otočani se pozdravili od broda s dušom

Aktualno Galerija Žal za voljenim brodom - 1 Žal za voljenim brodom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Žal za voljenim brodom - 2 Žal za voljenim brodom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Žal za voljenim brodom - 3 Žal za voljenim brodom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žal za voljenim brodom - 4 Galerija 1/4 >>
Brodovi su isti ka i ljudi, pjevao je legendarni Toma Bebić, a od voljenog broda oprostili su se otočani. Oni iz šibenskog akvatorija, ali i u gotovo svim lukama u koje je Tijat uplovljavao. Legendarni brod u zasluženu mirovinu odlazi nakon čak 68 godina plovidbe.

Posljednji put Tijat se privezao za zlarinsku rivu. Emocije je malo tko mogao skriti.

"Kao da nam je netko umro, eto, eto, ja druge riječi neman", rekla je Vesna Jukić iz Zlarina.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema ozlijeđenih FOTO/VIDEO Požar izbio u aquaparku blizu granice s Hrvatskom: Evakuirano više od tisuću posjetitelja

Brod s dušom, tako ga opisuju otočani. Nema stanovnika s otoka šibenskog arhipelaga koji s Tijatom nema neku dublju, tajnu vezu.
Neki i neraskidivu.

Pročitajte i ovo Krešimir Kuk i Dina Ćevid - 4 Nastavak seizmičke aktivnosti Seizmolog o potresima koji su pogodili Zagreb: "Nakon toga ih je zabilježeno još 6-7"

Tko se na Tijatu rodio, što je ovaj poseban brod značio mještanima i kako su se od njega oprostili uz pjesme - pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene