Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA SUDA

Otkriveno koju je to službenu zadaću obavljao bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić kad je jurio 111 km/h brže od dopuštenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedugo nakon što je Prekršajni sud u Zadru pravomoćno oslobodio bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića za prebrzu vožnju i sumnju u pokušaj zataškavanja procesuiranja istog prekršaja, otkriven je razlog takvoj odluci suda.

Zadarski sud je u postupku utvrdio da je tadašnji zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić upravljao automobilom u obavljanju službene zadaće tijekom radnog vremena. Vozio je brzinom od 166 km/h, čak 111 km/h brže od dozvoljenog, jer je bio na posebnom zadatku, a to je potkrijepljeno i policijskim spisom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MUP-a NEMA ODGOVORA Slučaj Josipa Ćelića: Je li bivši zamjenik glavnog ravnatelja policije bio na dužnosti kad je uhvaćen u prebrzoj vožnji? Reporter Nove TV u akciji s policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DVA DANA I DVIJE NOĆI Reporter Dnevnika Nove TV s policijom u potrazi za ilegalnim migrantima: "Svega bude. Noževa, palica, kolaca, britvica, žileta... "

No, zbog osjetljivosti predmeta i mogućnosti odavanja službene tajne s tog dijela rasprave javnost je bila isključena. 

Jutarnji list doznaje da je Ćelić 12. ožujka prošle godine u Briševu kod Zadra, u trenucima kad je snimljen kamerom presretača, išao na sastanak povezan uz razrješenje kaznenog djela trgovine oružjem. Iako mu je na raspolaganju bilo službeno vozilo i vozač, koje i inače nije koristio, Ćelić je na put prema Zadru nakon kolegija u Ravnateljstvu policije u Zagrebu - krenuo sam.

"U postupku je utvrđeno da je okrivljenik u vožnji automobila upravljao u obavljanju službene zadaće u vrijeme radnog vremena u cilju otkrivanja predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenog djela, a pri čemu je prekoračio ograničenje brzine. Stoga je sud primijenio odredbu zakona koja u tim slučajevima ne primjenjuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a koja se odnose na ograničenja brzine", piše u obrazloženju presude sutkinje Magde Troskot. Policija se na presudu nije žalila pa je postala pravomoćna.

Jutarnji list piše i da se policijski vrh očitovao o tome. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina rekli su kako nisu bili upoznati s konkretnim zadatkom na kojem je bio Josip Ćelić te da to nisu niti morali znati. Ministar Božinović je kazao i da zahtjev za vraćanjem Ćelića nije dobio, ali i da je Ćelić sam zatražio premještaj na drugo radno mjesto.

Podsjetimo, Sindikat policijskih službenika reagirao je na pravomoćnu presudu Prekršajnog suda u Zadru, a prema kojoj je bivši zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić oslobođen za prebrzu vožnju i sumnju u pokušaj zataškavanja procesuiranja tog prekršaja. Prozvali su glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu da je Ćelića u startu 'proglasio krivim prihvaćajući njegovu ostavku'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene