Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriveno spomen-obilježje poginulim vodičkim vatrogascima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vodicama je danas otkriveno spomen-obilježje četvorici vodičkih vatrogasaca koji su s još osam kolega iz Tisnog i Šibenika poginuli u kornatskoj tragediji.

Na kamenoj stijeni teškoj četiri tone, koja simbolizira kornatski krš na kojemu su poginuli nesretni vatrogasci, uklesana su imena Vodičana Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana, Karla Ševerdije i Ante Juričeva Mikulina. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri godine od tragedije 'Kad mi nešto ispadne iz ruku pošaljem k vragu sve, i Kornate i kad sam stupio na njih' Slika nije dostupna 'Krivci moraju biti kažnjeni' Josipović: Zločin u Varivodama je sramota, krv se ne može obrisati

U parku na vodičkoj poljani u nazočnosti rodbine poginulih vatrogasaca, članova vodičkoga DVD-a, predstavnika Vodica te stotinjak Vodičana, spomen-obilježje poginulim vodičkim vatrogascima otkrio je predsjednik navijačke skupine Torcide iz Vodica Marin Perica, a blagoslovio ga je vodički župnik don Frane Šimat.

Podizanje spomen-obilježja poginulim vatrogascima pokrenula je vodička Torcida budući da su oni bili njezini članovi. Otkrivanjem spomen-obilježja u Vodicama počinje višednevno obilježavanje prve godišnjice kornatske tragedije koje organiziraju obitelji i prijatelji poginulih vatrogasaca.

Sutra će se u sklopu tog programa odigrati memorijalni malonogometni turnir, a hrvatske estradne zvijezde održat će humanitarni koncert. Na dan tragedije, 30. kolovoza u šibenskome kazalištu obiteljima će biti uručena odličja koja je poginulim vatrogascima posmrtno dodijelio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. 

Tog dana na otoku Kornatu bit će služena misa za poginule, a obitelji će obići mjesto na kojem se dogodila tragedija. Obilježavanje prve godišnjice kornatske tragedije u Vodicama završit će 31. kolovoza mimohodom sjećanja članova vodičkoga Dobrovoljnoga vatrogasnog društva.

Šibensko-kninska županija također se priprema obilježiti prvu godišnjicu kornatske tragedije, a program će biti poznat tek idućeg tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene