Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebao krasiti Banske dvore

Otkriven Sanaderov portret s predugačkom rukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o Sanaderu i njegovim skupim umjetninama, istražitelje USKOK-a dovela je do zanimljive priče. Naime, otkriven je naručen, ali nikada isporučen, portret bivšeg premijera Ive Sanadera koji je trebao ukrašavati interijer Banskih dvora.

Istražitelji USKOK-a detaljno su pročešljali zagrebačke galerije umjetninama, a sve na tragu istrage oko privatne kolekcije Ive Sanadera i načina kako je on te umjetnine plaćao. Istraga je dovela, piše Vjesnik, do pomalo bizarne priče o Sanaderov portret koji je napravio slikar Tihomir Lončar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Vjesnik piše da je priča oko naslikanog, ali nikada isporučenog porterta Ive Sanadera, započela još 2007. godine. Tada je, piše Vjesnik, Božo Biškupić nazvao Tihomira Lončara i naručio Sanaderov portret.

>> Nervozni Sanader svađao se sa sucem

Lončar je za potrebe slikanja zatražio nekoliko fotografija bivšeg premijera, no dobio je par izbornih plakata što mu se baš i nije svidjelo. U konačnici su dogovorili fotografiranje, a Sanader je odabrao pozu u kojoj je želio biti portretiran.

Biškupić i Sanader na kraju su zajedno pogledali portret, no bivšem se premijeru nije svidjela – predugačka ruka. I dok je Lončar prepravljao sliku, Sanader je u međuvremenu podnio ostavku, a slika je ostala bez kupca.

Portret je i dalje u Lonačerevu ateljeu, no slikar Lončar o njemu ne želi govoriti. Navodno je, piše Vjesnik, Lončar na kraju nazvao Biškupića i pitao ga što da radi sa slikom, da je donese u Vladu? 'Nikako. Nemoj ništa spominjati. Premijerka je jako ljuta', odgovorio mu je Biškupić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene