Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra osuda Mesićeve izjave

'Znamo da Mesić ne voli branitelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i Hrvatski časnički zbor grada Splita najoštrije su danas osudili izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da bi država mogla uštedjeti i na pokopima hrvatskih branitelja.

Izrazivši ogorčenje Mesićevom izjavom, zagrebački Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata u priopćenju ocjenjuje da je takvim istupima Predsjednik Republike 'grubo kompromitirao političku funkciju koju obnaša'. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Andrej Plenković komentirao i datum izbora Plenković: "Ostao sam zapanjen što se Kovesi usudila komentirati moju izjavu o EPPO-u"

>> 'Uštedimo ukidanjem Mesićeve funkcije'

Zbor smatra kako se radi o 'najbrutalnijem udaru na same temelje hrvatske države', te o "prevrednovanju svih vrijednosti na kojima počiva hrvatska država'.

Hrvatski časnički zbor grada Splita u svom priopćenju ističe da 'Mesićeva blasfemična izjava o mogućoj uštedi ukidanjem posljednjih počasti hrvatskim braniteljima' 'još jedanput potvrđuje što uistinu misli hrvatski Predsjednik i njegov Ured o hrvatskim dragovoljcima, braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata'.

'Mi znamo da naš današnji Predsjednik ne voli hrvatske branitelje, te ostavljamo za pravo da kao građanin misli i govori što hoće, ali smatramo da je kao hrvatski Predsjednik dužan sačuvati dignitet funkcije koju obnaša, a time i naroda koji predstavlja, a posebice hrvatskih branitelja', stoji u priopćenju splitskog Hrvatskog časničkog zbora.

Predsjednik Mesić jučer je, govoreći o mjerama štednje, govorio i o mogućnostima uštede na pokopima hrvatskih branitelja, a u kontekstu odluke da se svim braniteljima odaje vojna počast kod pogreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene