Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zrcalo sustava zemlje'

Ostojić o Hitnoj pomoći: Ideja dobra, izvedba katastrofalna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavljajući jutros zastupnicima u Hrvatskom saboru prijedlog izmjena i dopuna zakona o zdravstvenoj zaštiti, naglasio je kako je hitna medicinska pomoć zrcalo organiziranosti zdravstvnog sustava jedne zemlje.

'Hitna medicinska pomoć je dijelom bila dobro zamišljena, no većim dijelom izvedba je bila katastrofalna', ocijenio je Ostojić dodavši kako ga je na to upozorila nekolicina hrvatskih županija.
Prijedlogom se, kako je kazao Ostojić, daje 'tranzicijski period' od šest do 12 mjeseci kako bi županije, odnosno osnivači hitne medicinske pomoći, razmislili o daljoj koncepciji hitne medicinske pomoći.

Prema prijedlogu izmjena i dopuna zakona o zdravstvenoj zaštiti omogućilo bi se da u hitnoj medicinskoj pomoći ostanu objedinjeni hitna pomoć i sanitetski prijevoz, koji su po važećem zakonu trebali biti razdvojeni nakon 31. prosinca.

Također zakonski prijedlog predviđa i produženje roka za šest mjeseci za rješavanje statusa zakupaca specijalista u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kojima se pružaju dvije mogućnosti - da se vrate raditi u domove zdravlja ili da zakupe prostor u kojem će raditi, ali više ne po povlaštenim već po tržišnim cijenama. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milinović ironično Ostojiću 'Država nema novca za vaše školovanje i otiđite iz Hrvatske' Slika nije dostupna Omogućit će se zamrzavanje zametaka Ministar zdravlja Ostojić: Smanjit ćemo čekanja uvođenjem popodnevnog rada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene