Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Kriza u zdravstvu

Rajko Ostojić: Nema ukidanja poreza od tri posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je danas kako se zbog financijske situacije u zdravstvu neće ukinuti porez od tri posto iz mirovina te je najavio mogućnost smanjenja poreza tijekom mandata ove vlade s tri na 1,5 posto.

O ukidanju tog poreza (iz mirovina većih od 5100 kuna) govorio sam na osnovi premisa jer je moj prethodnik dvije godine govorio da imamo najstabilniji financijski sustav, i na osnovi toga sam dao u izbornoj kampanji obećanje o njegovu ukidanju, rekao je ministar u Krapinskim Toplicama.

'Kada sam pregledao stanje, vidio sam da finacijski sustav u zdravstvu nije baš tako stabilan. Dapače, sustav je u dramatičnom gubitku ako se poštuju rokovi plaćanja od 60 dana', istaknuo je ministar Ostojić.

Budući da se porez ne može ukinuti, pokušat ćemo ga tijekom mandata barem smanjiti na 1,5 posto, kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

>>Odljev medicinara iz Hrvatske

Ministar se u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama sastao s ravnateljima i predsjednicima upravnih vijeća zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Krapinsko-zagorska županija, s kojima je razgovarao o sustavu skrbi o zdravlju u toj županiji.

Nakon sastanka novinarima je izjavio kako je zadovoljan zdravstvenim sustavom u županiji iza kojega se ne vuku financijske dubioze.

'Detektirali smo uska grla zbog kojih se stvaraju liste čekanja', rekao je ministar Ostojić i dodao kako su se dogovorili o opremi koju će nabaviti za zajednički bolnički prijam u Općoj bolnici u Zaboku te da se uz tu bolnicu, na inicijativu krapinsko-zagorskog župana Siniše Hajdaša Dončića, napravi i hospicij, 'ali ne samo za Zagorce, nego i stanovnike susjednih županija'.

Podsjetio je da je u izbornoj kampanji obećao četiri stvari: poboljšanu hitnu medicinsku pomoć, pomirbu svjetonazora i medicinskih spoznaja 21. stoljeća, što se odnosi na umjetnu oplodnju, smanjenje lista čekanja te ukidanje poreza od tri posto iz mirovina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene