Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravna bitka

PRISILNO ga umirovili i postavili mu LAŽNU dijagnozu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kada država jedva isplaćuje mirovine i kada se počela obračunavati s lažnim umirovljenicima u svojim redovima ekipi Dnevnik Nove TV javio se umirovljeni profesor grafike iz Osijeka Pavle Hegeduš. On tvrdi da je lažni umirovljenik te da je u invalidsku mirovinu poslan bez pristanka i s lažnom dijagnozom.

Osječki profesor grafike Pavle Hegeduš tvrdi da je lažni umirovljenik. Invalidsku mirovinu mu je, kaže, smjestila bivša ravnateljica škole i njezin suprug, zaposlenik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. 'Jako dobro shvaćam što znači biti mobingiran i lansiran preko zdravstvenog sustava bez svog znanja u mirovinu, lažnu mirovinu', kazao je Hegeduš.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Ilustracija Podrška je ključna Broj osoba s autizmom značajno raste: ''Nije lako živjeti u svijetu koji te ne razumije''

Ravnateljica škole s nama danas nije željela razgovarati. Profesor Hegeduš radnu je sposobnost izgubio zbog ozbiljne dijagnoze. 'Sve najgore što se može napakirat - od kronične depresije, gdje ja ne bi mogao sad s vama razgovarat pa do elemenata šizofrenije, poremećaja ličnosti', kazao je.

>>
Evo koliko je kaznenih prijava podignuto protiv 'lažnih branitelja'

Za državu radno nesposoban, profesor Hegeduš je itekako radno aktivan. Dizajnirao je i grb za nadbiskupa Hranića, logotip za Europsko prvenstvo u streljaštvu. Objavio je i članak u Medicinskom vjesniku. 'Meni su u školi prijetili da će, ako se budem bavio dizajnom, poduzeti sankcije protiv mene. Drugim riječima, ako se budem bavio dizajnom ili slikarstvom onda će se otkrit da je mirovina lažirana', kazao je.

Da država ipak preispituje Hegeduševu mirovinu, potvrdilo nam je danas Mnistarstvo rada i mirovinskog osiguranja. 'Nakon tri godine Upravni sud uvažava tužbu Pavla Hegeduša i poništava rješenje HZMO-a o potpunoj radnoj nesposobnosti, nalaže dopunu obrazloženja nalaza i mišljenja vještaka HZMO-a, te je predmet vraćen ovlaštenom vještaku. Trenutačno se predmet gospodina Hegeduša nalazi na obradi u Središnjoj službi HZMO-a u Zagrebu na daljnjoj obradi', stoji u priopćenju Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

64-godišnji profesor ne vjeruje da će se više ikada vratiti u školu. No, uvjeren je da će vratiti svoju radnu sposobnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene