Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorene isprave

Evo koliko je kaznenih prijava podignuto protiv 'lažnih branitelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je podigla 30 kaznenih prijava protiv osoba za koje sumnja da su stekli prava branitelja krivotvorenjem službenih isprava.

Od kad je 2012. godine objavljen Registar hrvatskih branitelja, policija je zaprimila 1.910 prijava protiv osoba koje ostvaruju braniteljska prava. Odbačeno je 650 prijava jer nije bilo dokaza o 'lažnim braniteljima', ali 1.230 još se ispituje, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Pročitajte i ovo Screenshot Modernizirao se Ljubo Ćesić Rojs postao tiktoker: "Oni skidaju gaće, a ja ostajem čvrst" Ava Karabatić - 1 Borba za javno dobro I oni bi u visoki dom: Ričard donio pršut, Ava Karabatić predstavila svoj program, a tu je i Rojs

>> Više od 10.000 pripadnika HVO-a ostaje bez invalidnina

Od objave Registra pa do 13. rujna najviše se predmeta istražuje u PU splitsko-dalmatinskoj 314, a najmanje u PU međimurskoj 17, podaci su to koje je objavilo Ravnateljstvo policije.

Podsjetimo, rješenja za 10.000 branitelja iz Hrvatskog vijeća obrane iz BiH su sporna i Ministarstvo branitelja kojem je na čelu Predrag Matić smatra kako ih treba proglasiti ništavnima. Naime, sporna su stoga što su identična, a u svima piše da je osoba ranjena na Južnom bojištu. Potvrde na temelju kojih su dobivena rješenja potpisao je 1996. tadašnji član Zapovjedništva Južnog bojišta Ljubo Ćesić Rojs.

Rješenje se neće poništavati ako branitelj ili obitelj preminulog branitelja dokažu njegovo sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene