Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu

FOTO Zima u travnju: Orkanska bura odnijela dio fasade, vatrogasci uklanjali stabla, ponegdje pada snijeg

Aktualno Galerija Tunel Sv. Rok Tunel Sv. Rok Foto: HAK/Screenshot Zbog olujne bure odlomili se dijelovi fasade u Šibeniku Zbog olujne bure odlomili se dijelovi fasade u Šibeniku Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell Snijeg u Lici - 1 Snijeg u Lici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Lici - 2 Snijeg u Lici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +6 Snijeg u Lici - 3 Galerija 1/11 >>
Jak vjetar i u utorak stvara velike probleme u prometu diljem zemlje. Orkanska bura koja puše na Jadranu otežava promet na priobalju, a otežano se vozi i iz smjera Dalmacije prema unutrašnosti i obrnuto, javio je HAK.

Zbog jake orkanske bure odlomio se dio fasade u središtu Šibenika u ulici Obala hrvatske mornarice, no nitko nije ozlijeđen. 

Intervencija na Selskoj cesti - 2 Zbog olujne bure odlomili se dijelovi fasade u Šibeniku (Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)

Kod tunela Sveti Rok pada snijeg.

Intervencija na Selskoj cesti - 2 Tunel Sv. Rok (Foto: HAK/Screenshot)

Kako nam javlja čitatelj, snijeg je zabijelio i Liku.

Intervencija na Selskoj cesti - 2 Snijeg u Lici - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

U zagrebačkoj Selskoj ulici zbog pojačanog vjetra s ponedjeljka na utorak srušilo se stablo visine 30 metara i promjera 100 centimetara, pišu vatrogasci.

 

"Zbog vjetra smo odradili 15 uklanjanja stabala koja su pala na prometnice ili objekte, sedam uklanjanja dijelova krovova, jedne terase, dva prozorska krila sa stabla kao i pet ograda", javili su iz JVP-a Zagreb za DNEVNIK.hr.

Intervencija na Selskoj cesti - 2 Intervencija na Selskoj cesti - 5 (Foto: DVD Trešnjevka/Facebook)

Upaljen crveni meteoalarm

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, kninsku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Intervencija na Selskoj cesti - 2 Crveno upozorenja na obali (Foto: DHMZ/Screenshot)

Na svojem je profilu na Twitteru DHMZ je objavio i kakve nas temperature očekuju tijekom utorka.

 

Meteorolog Darijo Brzoja otkrio je u ponedjeljak za Dnevnik Nove TV što nas očekuje od sredine tjedna: "Vjetrovito će biti do srijede pa preporučujemo da prije polaska provjerite informacije o stanju na cestama i lukama. Od sredine tjedna vjetar će biti slabiji i imat ćemo i sunčanih razdoblja."

Stanje na cestama

Zbog bure koja puše u priobalju, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, i dalje su na snazi zabrane prometa za pojedine skupine vozila te su u prekidu trajektne, katamaranske i brodske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto osobna vozila mogu koristiti autocestu A1 do čvora Sveti Rok te državne ceste preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27 i obrnuto. 

Ostale skupine vozila mogu koristiti autocestu A1 do čvora Sveti Rok i dalje državne ceste preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1) - Gračac (D50) - Knin (DC1) - Kistanje (DC59) - Benkovac (DC56) - čvor Benkovac (A1) i obrnuto.

Pročitajte i ovo Bura - 1 Nalik zimi, a ne proljeću Dramatični prizori s Jadrana: Orkanski udari vjetra, pogledajte i kako je prošla reporterka Dnevnika Nove TV u javljanju uživo

Zbog vjetra su za sve skupine vozila zatvoreni dionica autoceste A1 između čvorova Zagreb i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački i Paški most.

Iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni su pravci:

  • autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1) - Gračac (D50) - Knin (DC1) - Kistanje (DC59) - Benkovac (DC56) - čvor Benkovac (A1) i obrnuto
  • državnom cestom DC1 Karlovac - Slunj - Gračac - Knin - Split i obrnuto
  • sve skupine vozila (osim autobusa na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikala na dionici Grabovac-Gračac) mogu koristiti državnu cestu DC1 Karlovac-Gračac-Knin

Zbog vjetra su za sve skupine vozila zatvoreni:

  • dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
  • Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3)
  • DC1 Solin - Klis
  • Jadranks amagistrala (DC8) između Senja i Karlobaga
  • DC27 Gračac - Obrovac - Karin.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, Valentina Baus i Dino Goleš Budite oprezni Meteorolog otkriva kada će se vrijeme smiriti i što nas očekuje u nadolazećim danima

Na Mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, državnim cestama DC1 Vaganac - Ondić i DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, državnoj cesti DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501) te lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8) - čvor Križišće (A7) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zabranjen je promet za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila viša od 1,9 m, autobusa na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk (DC 102).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretne automobilie s priključnim vozilom na državnim cestama u Lici:

  • DC25 Gospić-Karlobag;
  • DC218 Bjelopolje-Donji Lapac

Stanje na cestama možete pratiti na stranicama HAK-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene