Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje organizatora povorke 'Hod za život'

'Zaustavila nas je rastrojena žena, željna medijske pozornosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori današnje povorke u središtu Zagreba "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" priopćenjem su reagirali na "napad na povorku".

Podsjetimo, istovremeno se održavao i skup "Pravo na izbor", a do incidenta je došlo kad kad su dvije djevojke odlučile stati pred povorku. Policija ih je privela te kasnije pustila.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Organizatori brojnije povorke "Hod za život" u tom smislu oglasili su se priopćenjem i "u cilju točnog informiranja javnosti", a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Povorku za život, obitelj i Hrvatsku, unaprijed prijavljenu policiji, danas je u jednom trenutku zaustavila žena, koja se činila vrlo rastrojena i željna medijske pozornosti. Kolona u kojoj je prema procjenama policije bilo oko 15.000 ljudi zaustavila se i čekala da im policija i volonteri omoguće da nastave svoj hod. Na javno dostupnim snimkama vidi se kako je gospođa vikala, odgurivala policajce te zajedno s više muškaraca i žena udarala volontere Hoda za život koji udarce nisu uzvraćali. Nakon što je policija udaljila rastrojenu gospođu, povorka je nastavila hodati prema Trgu bana Jelačića. Još se jedna žena, moguće u alkoholiziranom stanju, biciklom pokušala zaletiti u povorku u kojoj je bilo mnogo žena i djece. Također je privedena na policiju.

Smatramo nedopustivim pokušaje nekih medija da se ovakvi agresivni ispadi i maltretiranje tisuća građana koji su morali stajati i čekati u povorci – proglašava prihvatljivim ponašanjem. Kultura neslaganja je temelj demokracije. Neodgovornim opravdavanjem nekulture dio medija aktivno šteti demokraciji u Hrvatskoj."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene