Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio Milanoviću

Orban: Očita je razlika između slučaja u kojem je dvoje poginulih i poslovnih razmirica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski je premijer komentirao jučerašnju izjavu Zorana Milanovića da je Hrvatska u vladavini prava bolja od Mađarske.

Viktor Orban, mađarski premijer rekao je kako cijeni Zorana Milanovića kao predsjednika Vlade te da Hrvatska i Mađarska imaju iznimno dobre odnose, da se uzajamno poštuju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

>> Milanović: Što se tiče poštivanja vladavine prava Hrvatska je bolja od Mađarske

Naglasio je kako ne želi ulaziti u konflikt s Milanovićem, ali da kao pravnik može reći da svatko vidi razliku između dva slučaja koje je jučer usporedio hrvatski premijer. 'Očita je razlika između slučaja u kojem je dvoje poginulih i slučaja poslovnih razmirica', zaključio je Orban.

Podsjetimo, Milanović je jučer rekao: 'Kada bi mađarska strana poštivala hrvatsko pravosuđe u onoj mjeri u kojoj hrvatska strana poštuje mađarsko pravosuđe, onda bi to bilo drukčije, ali nije tako. Mi itekako poštujemo mađarsko pravosuđe, a naročito pravomoćnu odluku koja još uvijek nije ovdje. Sjetite se drugog postupka protiv jednog mađarskog top menadžera. Hrvatsko državno odvjetništvo htjelo je podići optužnicu, a mađarska strana je rekla da je to stvar nacionalne sigurnosti. Državno odvjetništvo je htjelo dokazati teško kazneno djelo, ali odnos mađarske strane je bio, ne zanimate nas, bez daljnjeg komentara.'
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene