Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštivanje odluke suda

Milanović: Što se tiče poštivanja vladavine prava Hrvatska je bolja od Mađarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović u Bruxellesu je usporedio odnos Hrvatske i Mađarske prema pravosuđu, napomenuvši da je 'Hrvatska bolja'.

Milanović je pri dolasku na summit EU-a govoreći o sudskom procesu koji se protiv Radimira Čačića vodi u Mađarskoj, rekao da će Hrvatska poštovati pravomoćnu presudu, dodajući da hrvatsko pravosuđe više poštuje mađarsku stranu nego što je slučaj u obratnom smjeru.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

'Kada bi mađarska strana poštivala hrvatsko pravosuđe u onoj mjeri u kojoj hrvatska strana poštuje mađarsko pravosuđe, onda bi to bilo drukčije, ali nije tako. Mi itekako poštujemo mađarsko pravosuđe, a naročito pravomoćnu odluku koja još uvijek nije ovdje', rekao je premijer Milanović upitan da komentira moguće situacije vezano za najavu sutrašnje presude prvom potpredsjedniku hrvatske vlade Radimiru Čačiću.

'Sjetite se drugog postupka protiv jednog mađarskog top menadžera. Hrvatsko državno odvjetništvo htjelo je podići optužnicu, a mađarska strana je rekla da je to stvar nacionalne sigurnosti. Državno odvjetništvo je htjelo dokazati teško kazneno djelo, ali odnos mađarske strane je bio, ne zanimate nas, bez daljnjeg komentara', dodao je Milanović.

>> Presuda idući petak: 'Koban je bio udar Škode u zid nakon naleta Čačića'

Podsjetimo, mađarsko državno odvjetništvo odbilo je prošle godine na zahtjev DORH-a ispitati Zsolta Hernadija, predsjednika uprave MOL-a, zbog navodnog mita od 10 milijuna eura jer bi to, odgovorili su, ugrozilo sigurnost Mađarske.

Hrvatski premijer odbio je komentirati izjave potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine, koji je u četvrtak opovrgnuo navode iz jednog tjednika da on želi biti predsjednik Hrvatskog sabora, a po njegovom sudu tu informaciju su možda plasirale neke kolege iz SDP-a koje je nazvao 'slinavcima oko premijera Zorana Milanovića'.

'Tračeve u kojima su političari svaki dan dovode u neki negativan odnos i kontekst mogu komentirati svaki dan ali to ne radim. Tračeve i trač članke ne komentiram i volio bih da drugi ljudi iz SDP-a to ne rade', rekao je Milanović.

Komentirao je i današnji summit rekavši kako je za donošenje zaključaka ključno ono što će se događati sa Njemačkom. 'Europa ide prema višem stupnju političke i financijske integracije. Ako Njemačka uđe u recesiju, to bi moglo imati utjecaj na drugačiji stav Njemačke. To je u ovom trenutku ključno. Europa se nalazi u izazovnom stanju', zaključio je premijer.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene