Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naplate vrtoglave iznose

Oprez! Čuvajte se lažnih dimnjačara, mnogi su prevareni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažni dimnjačari na području Zagreba nude svoje usluge, ne obave posao, ali ga naplate, i to višestruko skuplje od službenog cjenika.

Bernarda Zimerman je prije desetak dana postala žrtva prevare. Na vrata joj je pokucao dimnjačar koji joj je rekao da je nadležan za čišćenje dimnjaka, imao je uredno sve papire, no Bernarda je posumnjala kad je atest trajao manje od minute. 'Meni je bilo malo čudno jer se sjećam prije par godina sam ja bila prisutna kada smo radili baš za ovu peć atest, da je to bio malo složeniji proces. Ono što je bilo isto nezgodno, on je inzistirao da ja platim odmah na mjestu 400 kuna, ja sam rekla, čujte ja nemam sad 400 kuna. Nažalost sam imala jer sam išla plaćati račune, ja sam njemu iskeširala taj novac', kaže Bernarda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Pripazite tko vas vozi! Na ulicama ilegalni taksisti s višim cijenama

Račun koji je dobila od lažnog dimnjačara je bio ispisan rukom i nije sadržavao podatke o PDV u, no platila ga je zbog upozorenja.

Potom je kontaktirala dimnjačarski obrt koji je prije obavljao usluge i shvatila je da je prevarena. Rekli su joj da pregled i čišćenje košta 100 kuna s PDV-om, eventualno nekoliko kuna više.

No Bernarda nije prva koja je prevarena, prevareni su i njezini susjedi. Stoga, pripazite na potencijalne prevarante.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene