Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TUŽBA INA-e

Općinski radni sud u Zagrebu proglasio se nenadležnim za slučaj otkaza INA-inu sindikalcu Predragu Sekuliću

Predrag Sekulić (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Sekulić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predrag Sekulić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Općinski radni sud u Zagrebu proglasio se mjesno nenadležnim za postupak u kojem Ina tuži sindikat Nova solidarnost koji se nije očitovao o otkazu Predragu Sekuliću. Na čelu Nove solidarnosti upravo je Sekulić.

INA još uvijek ne može otpustiti Predraga Sekulića jer je na put toj namjeri stao sindikat Nova solidarnost, kojemu je Sekulić predsjednik. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Ina: Ilustracija - 3 Ne vidi vezu Smijenjeni članovi Uprave tužili Inu! Plenković: "To je njihova privatna stvar"

Naime, na namjeru uručenja otkaza svom zaposleniku INA je trebala pribaviti suglasnost sindikata. U Sekulićevu slučaju Nova solidarnost se nije očitovala, pa je INA podnijela tužbu kako bi sudskom odlukom premostili opstruiranje sindikata. Međutim, tužbu su podnijeli Općinskom radnom sudu u Zagrebu iako Sekulić živi u Sisku i radi u sisačkoj Rafineriji, pa bi po logici stvari tamošnji sud trebao odlučivati u ovom sporu. 

Na to su se i pozvali Sekulićevi odvjetnici, a zagrebački Općinski radni sud nepravomoćno je njihov zahtjev prihvatio, no očekuje se da će se INA na odluku žaliti, pa bi se na početak postupka moglo čekati još tri do šest mjeseci.

Sekulić dotad uredno dolazi na posao, a od upozoravanja na probleme u Rafineriji Sisak ne odustaje. "Nakaradni pokušaj INA-e otkazivanja mog ugovora o radu je samo posljedica mog progovaranja o svim nepravilnostima unutar INA-e", rekao je Sekulić novinarima nakon ročišta, dodajući da INA pokušava zatvoriti Rafineriju koja joj donosi enormnu dobit.

"I danas tvrdimo da je to samo jedan pokušaj zatvaranja rafinerije kroz mala vrata. Radi se o postrojenju koje donosi enormni profit, koji je kroz zadnjih 30 dana donijelo profit od 10 miljuna kuna i sada je netko odlučio da to postrojenje ne radi. Za neko vrijeme će pokazati negativno stanje Rafinerije Sisak i zatvorit će rafineriju", kaže Sekulić.

INA je Sekuliću pokušala dati otkaz početkom studenog 2017., a obrazložila ga je odavanjem poslovne tajne i nanošenje štete ugledu poslodavca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene