Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vještačenje

Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Bivši ministar obrane Mario Banožić
Bivši ministar obrane Mario Banožić Foto: Armin Durgut/Pixsell
Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima priopćilo da je istraga protiv Marija Banožića, bivšeg ministra obrane, i dalje u tijeku te da se provode dokazne radnje.

Nakon objave predsjednika Milanovića kojom se osvrnuo na prometnu nesreću, koju je krajem 2023. počinio bivši ministar obrane Mario Banožić, oglasio se i DORH.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u ponedjeljak je potvrdilo da je istraga protiv "hrvatskog državljanina rođenog 1979. godine" i dalje u tijeku te da se provode dokazne radnje. 

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona (priopćenje objavljeno 5. siječnja 2024.) i provodi daljnje dokazne radnje tijekom istrage u kojoj su ispitani okrivljenik i svjedoci, a u tijeku je provođenje dokazne radnje prometno–tehničkog vještačenja sukladno nalogu od 9. veljače 2023., kao i dopune tog vještačenja od 2. travnja 2024.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 "Koji bijedni spin" HDZ žestoko uzvratio: "Baćuška Milanović, vrhovni lažljivac, neće otkriti od koga je uzimao novac"

Pročitajte i ovo Davor Božinović Prometna nesreća Božinović odgovorio na predsjednikove prozivke zbog Banožića: "Cilj izjava je nešto drugo"

Priopćenje objavljujemo kao odgovor na zaprimljene upita novinara vezano za postupanje ovog državnog odvjetništva u kaznenom predmetu protiv okrivljenog hrvatskog državljanina (1979.)", naveli su u DORH-u.

Bivši ministar Banožić nakon prometne nesreće bio je u bolnici, no u međuvremenu se oporavio. Smijenjen je s funkcije ministra obrane te ga je zamijenio Ivan Anušić

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene