Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEMA MU JE BANOŽIĆ

Oglasio se Milanović: "Prije pet mjeseci usmrtio je čovjeka. Kao premijer osigurat ću jednakost pred zakonom"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Tom Dubravec/Cropix
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Tom Dubravec/Cropix Predsjednik Zoran Milanović Predsjednik Zoran Milanović Foto: Goran Mehkek / CROPIX Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Zoran Milanović - 2 Galerija 1/4 >>
Novi dan, nova objava. Predsjednik se ponovo oglasio na Facebooku. Ovoga puta tema mu je Mario Banožić.

Predsjednik Zoran Milanović ponovo se oglasio na Facebooku. Kaže da će kao premijer osigurati jednakost pred zakonom za sve.

I zato su Hrvatskoj potrebne rijeke pravde, poručio je predsjednik. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Jednakost je jedna od vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, 'svi su pred zakonom jednaki', piše u hrvatskom Ustavu. I bilo je tako dok vlast nije ugrabio Andrej Plenković.

Osam godina njegove autokracije pretvorilo je hrvatski ustavni poredak u sustav nepravde i nejednakosti u kojemu HDZ-ovci ne odgovaraju ni za najgore kršenje zakona.

Prošlo je pet mjeseci otkad je Mario Banožić usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći koju je i skrivio, ali još nije optužen za to nedjelo. Zašto Banožić do danas nije optužen? Siguran sam da nema nijednog prometnog prekršaja sa smrtnim posljedicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice.

Pročitajte i ovo Danka Ilić iz minute u minutu Dankin djed: "Nikada im ne bi zamjerio da su je udarili pa odveli u bolnicu. Dijete nije igla, moraju je naći"

Tako Plenković i HDZ vide i provode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvaćanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji ne pripadaju HDZ-ovoj sljedbi. Dok sam Predsjednik Republike, upozoravat ću na HDZ-ovo kršenje ustavnih vrednota - jer šute oni koji bi te vrednote morali provoditi - a kao premijer osigurat ću jednakost pred zakonom za sve. I zato su Hrvatskoj potrebne rijeke pravde", napisao je predsjednik Zoran Milanović na Facebooku.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene