Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sjeni afere Hotmail

Tisuće HDZ-ovaca stiglo u Cibonu: Hoće li nezadovoljnici napasti "ranjenog" Plenkovića?

Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Pixell) Andrej Plenković (Foto: Pixell) Foto: Pixell Andrej Plenković i Gordan Jandroković (Foto: Pixell) Andrej Plenković i Gordan Jandroković (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Plenković sa suradnicima iz HDZ-a (Foto: Pixell) Galerija 1/3 >>
Sabor HDZ-a održava se ove subote u dvorani Cibona, a u Zagreb je stiglo nekoliko tisuća stranačkih članova iz cijele Hrvatske, te prijatelja i gostiju stranke.

Opći sabor HDZ-ovaca, iako je najavljen i prigodni zabavni program, u stvari se održava u sjeni afere Hotmail koja je, koliko god to u HDZ-u ne željeli priznati, ipak prodrmala stranku. Iako je na ostavku prisiljena bila tek potpredsjednica Vlade Martina Dalić, cijelo se vrijeme kroz aferu povlači i sam Plenković - koliko je znao i je li i on odgovoran - pa neki očekuju da bi ga neistomišljenici iz desnog krila stranke mogli na saboru prozvati i kritizirati.

Nezadovoljstvo protiv Plenkovića buja još od Istanbulske konvencije kada su mu se otvoreno suprotstavili Davor Ivo Steier, Milijan Brkić, Miro Kovač... Imenovanje za ministra Darka Horvata te Tomislava Tolušića za potpredsjednika stranke tumači se kao pokušaj Plenkovića da se umiri desno krilo i konsolidiraju redovi.

HDZ-ovi ministri i ministrice iz Vlade koji su do sada davali izjave redom su uvjereni kako afera Hotmail nije poljuljala povjerenje članstva u predsjednika HDZ-a te da očekuju da stranka na saboru pokaže snagu, no i sam Plenković je najavio da raspravu očekuje.

HDZ-ov rejting pada pet mjeseci zaredom

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

"Opći sabor HDZ-a je prigoda da raspravimo aktualni trenutak i Hrvatske i stranke. Imamo iza sebe dvije godine izbornih pobjeda i uspjeha. Preuzeli smo odgovornost za Hrvatsku na svim razinama vlasti. Budući da je riječ o Izvještajnom saboru, bit će to prigoda za rezime, ali i za pogled naprijed - nastavak reformi i daljnjih aktivnost na dobrobit hrvatskih ljudi. Ako je netko otvoren za dijalog, onda sam to ja", rekao je Plenković u četvrtak nakon što je Središnji odbor HDZ-a jednoglasno prihvatio nacrt novog Statuta koji bi trebao biti i glavna točka sabora HDZ-a.

Prema najnovijim rezultatima Crobarometra HDZ u svibnju ima najlošiji rejting od parlamentarnih izbora - 26,6 posto, a ono što bi stranku trebalo zabrinuti je pad šesti mjeseci za redom. Čini se da im je dodatno naštetila afera Hotmail.

Događaje sa izvještajnog Sabora HDZ-a UŽIVO pratite ovdje.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene