Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Generalski zbor neće u Knin

'Ono što je slavljeno u Srbu, suprotno je od onoga za što su se branitelji borili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigodi 15. godišnjice vojno-redarstvene akcije 'Oluje', Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dana hrvatskih branitelja, Hrvatski generalski zbor uputio je cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, osobito hrvatskim braniteljima, iskrene pobjedničke čestitke, ali i istaknuo da ni ove godine, zbog neslaganja s vladinom politikom, neće sudjelovati u Kninskom protokolu.

U Knin ne idu, kako kažu, iz općepoznatih razloga neslaganja s državnom politikom prema temeljnim vrijednostima proisteklima iz Domovinskog rata, smatrajući takvu politiku krajnje licemjernom. 'Ono što je 27. srpnja ove godine državno vodstvo slavilo i veličalo u Srbu u dubokoj je suprotnosti s onim protiv čega su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu. Ne možemo mirno gledati kako predsjednik Republike i predsjednica Vlade kao i njihovi sljedbenici sustavno i podmuklo rade na razgradnji istine i pravde pretvarajući ih u sramotnu laž i nepravdu', navode u čestitki.

Pročitajte i ovo Dizanje hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 28. obljetnica Obilježavanje Oluje u Kninu, Plenković održao govor: "Nećemo dopustiti Srbiji da bude regionalni tužitelj i sudac" Ilustracija 28. godišnjica Kako je provedena akcija Oluja, najveća vojna akcija u Domovinskom ratu

>> Kosor: Olujom je pobijeđena velikosrpska MIloševićeva politika

Najoštrije osuđuju omalovažavanje i kriminalizaciju ratnog ministra obrane Gojka Šuška, kao i najavu preimenovanja jedne zagrebačke ulice na periferiji grada koja već godinama nosi njegovo ime. Na kraju čestitke, koju potpisuje general bojnik Marinko Krešić, Hrvatski generalski zbor poziva sve branitelje da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja ove godine proslave svečano i dostojanstveno s izvješenim hrvatskim zastavama na krovovima kuća. Pozivaju i da se polaganjem cvijeća te paljenjem svijeća na grobovima poginulih, oda poštovanje prema onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i samostalnost, a kojih više nema među nama. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene