Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzvanici na inauguraciji

U prvim redovima: Na inauguraciji i Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na inauguraciju Ive Josipovića stigao je i bivši premijer Ivo Sanader.

Ivo Josipović je najavio da će Hrvatska biti sjajna zvijezda na europskom nebu, ne samo kao članica Unije, već će te europske vrijednosti doista i živjeti. Pozivnice na inauguraciju trećeg hrvatskog predsjednika poslane su svim državama s kojima Hrvatska ima diplomatske odnose. No, najbolje ga poznaje osoba koja je s njim provela mnogo vremena u posljednih nekoliko mjeseci, predstojnik ureda predsjednika Mirando Mrsić. 'Dogovarali smo zadnje detalje i nije bilo vremena za odmor. Šalili smo se, prisjećali kroz što smo sve prošli tijekom kampanje. On je sada opušten i nema treme. Sinoć mi je rekao da tek od sutra počinje shvaćati što je sve napravio', rekao je Mrsić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ujedinjenje amerike Povijesna svečanost koju je pratio cijeli svijet: Trenuci koji su obilježili Bidenovu inauguraciju Slika nije dostupna poništio neke Trumpove odluke Otkriveno što će novom američkom predsjedniku biti među prioritetima na dnevnom redu

>> UŽIVO: Prvi put smo svjedoci predsjedničke smjene vlasti

Na pitanje što misli, kako i čime je predsjednik Josipović osvojio građane Mrsić odgovara: 'On je osoba koja donosi optimizam i ujedinjuje. Nismo vodili negativnu kampanju. Građanima je pružio novu nadu i bolje sutra što simbolizira i ova naša instalacija, val na koje ide, naša kockica Hrvatska. Novi val za koji se nadam da će se nastaviti sljedećih pet godina mandata', zaključio je Mrsić.

Na inauguraciju su stigli mnogi uzvanici, pa i bivši premijer Ivo Sanader koji sjedi dva reda iz aktualne premijerke Jadranke Kosor i državnog odvjetnika Mladena Bajića. Među uzvanicima je i Husein Hasanefendić Hus, predsjednikov glazbeni kolega. 'Bio je moj favorit od nulte stope, i drago mi je da je on predsjednik. Ponosan sam na čovjeka koji nas predstavlja i nadam se da će u politici imati većih hitova nego u glazbi', rekao je Hus. 

'Njegov je govor sažetak njegovih misli i onoga što će dalje. To je govor čovjeka koji ima svoje ideale, a sada je u poziciji ostvariti ih. Mislim da je bio jako sretan i ponosan. Nasmijan je i to je vrlo bitno. Imponira mi da imamo takvog predsjednika. Možemo se ponositi njime', rekao je glazbenik Damir Urban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene