Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Reebok

Omiška umirovljenica oslobođena svih optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omiška umirovljenica Sonja Antičević uspjela se izboriti za poništenje kazne plaćanja 5.7 milijuna dolara u slučaju kupnje dionica Reeboka.

Umirovljenica je dopustila svojem nećaku, bivšem analitičaru banke Goldman Sachs, da kroz njezin brokerski račun kupuje dionice, piše Jutarnji list.  Omišanka se uspjela izboriti za poništenje kazne od 5.7 milijuna eura koje je dugovala Komisiji za vrijednosne papire jer je odgovor na optužbe poslala na pogrešnu adresu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podli trik Ostala bez 100 tisuća kuna: Lažni kirurg "operira" Slavonijom, na meti su mu gospođe Jasminka Šoštarić Vanjak - 2 Volja, trud i upornost Ona je diplomirala, a svi mi iz toga možemo nešto naučiti: Jasminka (76) postala je magistra religijskih znanosti

>> Umirovljenici iz Omiša kazna od 5,7 milijuna dolara

Jutarnji list piše kako je Sonja Antičević u studenom od SEC-a dobila kaznu jer je pomogla nećaku sakriti transakcije te se nije pojavljivala na sudu. Omiška umirovljenica unajmila je odvjetnika Antu Madunića koji je potom dokazao da je njegova klijentica odgovorila sudu pismom od 31. kolovoza 2009., no zabunom ga je poslala na krivu adresu.  Jutarnji piše kako je ta pogreška bila dovoljna sudu na poništi kaznu. Tako je protekli petak sutkinja odbacila je presudu protiv Antičević, uz obrazloženje kako dotična  'vjerojatno nije upoznata s američkim pravnim sustavom i procedurom'.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene