Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZIMSKI UVJETI

Olujni vjetar i snijeg otežavaju promet: Za kamione nema slobodnog pravca prema Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimski su uvjeti na dijelu cesta.

Zimski su uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te na staroj cesti kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Delnice-Kikovica-Gornje Jelenje, kao i na većini cesta kroz Gorski kotar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Ilustracija Pripazite Upaljen crveni alarm za dvije regije! Očekuje se olujna bura

Od 20:40 sati zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3. Zbog zimskih uvjeta između Bosiljeva i Kikovice zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, javlja HAK.

Snijeg mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru, dok su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto.

Zimski su uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) na dionici Zdihovo-Stubica (Vrbovsko)-Delnice-Kikovica-Gornje Jelenje, kao i na većini cesta kroz Gorski kotar.

U Lici su zimski uvjeti na većini državnih cesta uključujući Ličku magistralu (DC1) na dionici Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac te državnu cestu DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.
Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila. Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene