Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemir na relaciji HDZ-Most

Oleg Butković o izjavama Bulja: "Predizborna kampanja je u tijeku, sve se uskomešalo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri Oleg Butković i Goran Marić sudjelovali su na obilježavanju 20 godina od izgradnje i puštanja u promet Masleničkog mosta. Tom prilikom komentirali su aktualna politička pitanja.

Ministar Oleg Butković reagirao je na izjavu Mostovog Mire Bulja o ministru Zdravku Mariću. Naime, Bulj je rekao kako po njemu "mi od danas nemamo ministra".

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

"Predizborna kampanja u tijeku, sve se uskomešalo. Ministar financija je veliki znalac, ne bih se složio s takvim izjavama. Najbitnije je da se situacija oko Agrokora riješi. Idući tjedan ćemo imati razgovore. Zdravka Marića poznajem osobno i kao ministra. Puno vremena je posvetio poreznoj reformi i proračunu", rekao je Oleg Butković.

Upitan je i tko će biti povjerenik za Agrokor.

"Ne bih spekulirao, tu odluku će donijeti Vlada", izjavio je. Pismo Ivice Todorića nije želio komentirati, kao ni pitanje ide li lex Agrokor više na ruku bankarima nego dobavljačima. Samo je dobacio - "Pitajte Bulja".

Na pitanje o tome hoće li grupiranje ljevice na lokalnoj razini ugroziti HDZ, odgovara kako se svi udružuju protiv HDZ-a, ali da je HDZ najjači. Upitan za gužve na granici tvrdi kako će tu trebati nešto učiniti.

Ministar Goran Marić je upitan, s obzirom da je Ivica Todorić rekao kako je kompaniju predao u ruke državi, je li ona sad pod njegovim ministarstvom.

"Ne. Zakon je stupio na snagu, u ponedjeljak će Vlada predstaviti povjerenika. Vjerujem da će idući tjedan krenuti redovna opskrba i da će se pronaći način kako sve vratiti u normalno stanje", pojasnio je, dodavši kako ne zna tko će biti povjerenik.

Za Zdravka Marića tvrdi kako odlično radi svoj posao. Što se tiče pitanja jesu li dobavljači u strahu, Marić tvrdi kako dobavljači nemaju razloga za strah te kako će biti plaćeni.

Nije želio komentirati činjenicu da je Most podnio prijavu protiv guvernera Borisa Vujčića.

"Izostala je razina odgovornosti institucionalnih predstavnika za ovu povijesno najtežu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj", rekao je Marić na kraju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene