Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko granice po namirnice

Oko 15 posto Hrvata redovito u inozemstvo odlazi po 'špeceraj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podaci koje je prikupio GfK pokazuju da je kroz 2011. godinu oko 15 posto Hrvata redovito prelazilo granicu zbog kupovine, a podjeljeno po regijama najviše su u inozemstvo išli iz područja Istre, Primorja i Gorskog Kotara i iz Slavonije, a najmanje iz Zagreba i njegove okolice.

Po visini mjesečnih primanja najmanje su u kupovinu u inozemstvo išli oni sa primanjima do 1.800 kuna, ali i oni sa primanjima koja premašuju 11 tisuća kuna dok su oni koji zarađuju od 5.500 do 8 tisuća kuna kao i oni koji imaju plaću između 3.500 i 5 tisuća kuna išli najčešće.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ilustracija 17. ožujka Provjerili smo koje su trgovine otvorene ovu nedjelju

>> Borba za svaku kunu: Hrvati opet u kupovinu idu preko granice!

Najčešće se kupovala odjeća i obuća što je kupilo od 55 posto do 67 posto ispitanih, a nakon čega slijede proizvodi za osobnu higijenu što je kupilo od 24 do 28 posto ispitanih, zatim slijede sredstva za čišćenje u kućanstvu što je kupilo od 21 posto do 33 posto ispitanih. Kupovalo se i meso, mlijeko i mliječni proizvodi, bezalkoholna pića, kava i cigarete. U manjoj mjeri kupovali su se lijekovi, bijela tehnika elekrtonika i namještaj. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene