Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve okrivili Ruse

Oglasio se ukrajinski zavod na kojem su hrvatski MiG-ovi bili na remontu: ''Službene pritužbe nismo dobili''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski zavod u kojem su remontirani hrvatski MiG-ovi oglasio se u vezi s navodima da je Hrvatska zatražila zamjenu četiri MiG-a koje su nam prodali.

''Nije bilo bilo službenog zahtjeva niti pritužbe iz hrvatskog ministarstva obrane prema državnoj tvrtci Ukrspetsexport. Primorani smo naglasiti činjenicu da je za objavu tih netočnih informacija kriva nepoštena konkurencija iz Rusije'', navodi u priopćenju na svojoj stranici Ukrspetsexport ukrajinski zavod od kojeg je Hrvatska dokupila pet zrakoplova, a sedam svojih remontirala. Po povratku u Hrvatsku utvrđeno je da im je dokumentacija lažirana, nakon čega su četiri zrakoplova prizemljena.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći"

Jedino objašnjenje iz ministarstva obrane za prizemljavanje zrakoplova bilo je da su tehnički neispravni, ali neslužbene informacije govore da nema tehničkih problema, već je dokumentacija sporna, tj.lažirana.

Tvrtka navodi da je prisiljena obratiti se medijima nakon što su objavljene, kako pišu, lažne informacije da je Hrvatska od njih tražila zamjenu tih MiG-ova.

''Prije svega, moramo obratiti pažnju na činjenicu da je izvor ove 'vijesti' hrvatsko izdanje, a citati ovog materijala masovno su rasprostranjeni u kremljskim medijima kao što su 'Star' i 'Moskovsky Komsomolets''', navode u priopćenju.

Hrvatska je Ukrajini, odnosno zavodu Ukrspecexport, na kraju se ispostavlja, za ove MiG-ove platila osam milijuna eura.

Remont s kupnjom zrakoplova Hrvatsku je koštao ukupno 132,9 milijuna kuna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene