Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Sinovčić

Oglasio se Kalmeta: 'Ne mogu, ne želim i nemam što reći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zadra drži se one stare - neka institucije rade svoj posao.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je komentirao slučaj uhićenja Rene Sinovčića. 'Ne mogu, ne želim i nemam što reći', rekao je Kalmeta dodavši kako vjeruje u pravnu državu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi nepotpuni rezultati DIP-a Prvi nepotpuni rezultati za Zadar: Kalmeta i Bilić u drugom krugu Slika nije dostupna Najuzbudljivija utrka Zadar: Tko će voditi nekad najuspješniji grad u državi?

Priča oko pretvorbe NK Zadar je, kaže, u rukama državnih institucija, Ministarstva financija i Povjerenstva za pretvorbu sportskih klubova, čiji je predsjednik sadašnji ministar Lalovac te da taj proces pretvorbe još nije dovršen.

Dobili su, kaže, prijedlog prema kojem bi grad Zadar imao okvirno 41 posto udjela u NK Zadru, no grad još uvijek nije dioničar, odnosno nije točno definiran njegov postotni udio u nogometnom klubu.

'Grad Zadar je čist kao sunce', rekao je Kalmeta i potvrdio da je iz grada novac išao u nogometni klub, kao i u košarkaški jer grad sukladno zakonu ulaže u sport.

USKOK naložio istragu: Hoće li Sinovčić i ostali u Remetinec?

Odgovorio je i na komentare oporbe koja kaže da su postojale naznake nepravilnosti u poslovanju. 'Vjerujem da institucije rade svoj posao, a da oporba želi od Zadra napraviti grad slučaj', dodao je.

Na novinarsko pitanje ima li veze to što je njemu odbijena žalba na proširenje istrage, a odmah jutro poslije je uhićen Sinovčić, Kalmeta odgovara -ne. 'Nema nikakve veze, ja od USKOK-a nisam dobio nikakvo rješenje, ali očekivano je da se takva žalba odbije jer su one formalne. Ja i volim da je odbijena i da se napravi istraga', kaže Kalmeta.

Što se tiče Sinovčića, kaže da nitko nije kontaktirao u vezi s tim slučajem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene