Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najuzbudljivija utrka

Zadar: Tko će voditi nekad najuspješniji grad u državi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najuzbudljivijih izbornih utrka vodi se u Zadru, u kojem je HDZ na vlasti neprekidno 23 godine. Pobjednik izbora imat će iznimno puno posla. Nekad najuspješniji grad u državi nagrizla je kriza, nezaposlenost i manjak investicija.

HDZ-ovom gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću mandat završava, a iz iste stranke u borbu za vlast kreće Božidar Kalmeta, bivši ministar s gradonačelničkim iskustvom. Prvi mu je zadatak, kaže, riješiti problem 13 tisuća nezaposlenih u Zadru. Spas vidi u dovršetku luke Gaženica, koju je, tvrdi, državna vlast zanemarila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ozbiljne prijetnje' Zadar: Kalmeta i Sinovčić oglasili se o bombi u vijećnikovom dvorištu Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Može li Kalmeta HDZ-u zadržati Zadar?

'Nastavit ćemo i dalje uvjeravati i Vladu, ali i sve ostale da je to doista projekt koji nije napamet napravljen. Ja se ne mislim vraćati u visoku politiku, ja ću se kada budem izabran za gradonačelnika grada Zadra povući iz Sabora', kazao je Kalmeta.

Nekad stranački kolege, danas ljuti protivnici. Kalmeti konkurira Reno Sinovčić, vlasnik lokalnih medija i vanjski suradnik Nogometnog kluba Zadar, koji najavljuje analizu dosadašnjeg rada gradske uprave.

'Ovo je katastrofa! Mislim da je ovaj tim na čelu sada koji se suprotstavlja od HDZ-a, to je jedan izlizani tim, ti su ljudi koji ne znaju ništa, koji su sve ovo dosad upropastili. Moj tim, on će biti servis građana. Ovo nije servis građana. Za sadašnji tim to je obiteljski servis', kazao je Reno Sinovčić.

>>
Može li Kalmeta HDZ-u zadržati Zadar?

U kampanju je s optimizmom ušao i Ivo Bilić. Iako nema stranačku iskaznicu, priklonio se dosadašnjoj zadarskoj oporbi i osmislio svoj cilj. 'To je rast, razvoj i zapošljavanje i nulta tolerancija za korupciju. To su pretpostavke da bi se mogli dovesti strani investitori, da bi se moglo početi od početka jer 'clean start', odnosno, čisti početak je i čista administracija su uvjet bez kojih se ne mogu privlačiti investitori', kazao je Bilić.

Lani uveden prirez trn je u oku svih kandidata. Uz njegovo smanjenje, prijedloga za rezanje ima još. 'Prvo što se mora napraviti je rekonstrukcija gradske uprave. Nakon te rekonstrukcije ići će se na oživljavanje gospodarstva putem oživljavanja obrtništava, malog poduzetništva i srednjeg poduzetništva', kazao je Marko Pupić Bakrač.

Plan ima i poznati zadarski performer, novopečeni političar. Zadar se, tvrdi, može iz krize izbaviti brzo i u novom svjetlu. 'Otvaramo golf teren sutra, Gaženica oko koje se toliko koplja lome bit će otvorena za tri dana. Meni ovo, iskreno, neće donijeti neke velike koristi, ali moram svojoj djeci pokazati jednu odgovornost da je lako govoriti, a ne napraviti ništa', kazao je Enio Meštrović. Na potezu su Zadrani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene