Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Medijska hajka'

Evo što je predsjednik Uprave HŽ Holdinga otkrio o dopisivanju s Holy!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rene Valčić je u priopćenju naveo da se obraća u vezi optužbi da je medijima ustupio elektroničku korespodenciju između Mirele Holy i njega, a koju su u medijima iznijeli sindikalni čelnik i 'neimenovani dužnosnik stranke'.

'Odlučno odbijam optužbe da sam na bilo koji način distribuirao e-mail poruku. Za podatak da je e-mail postao 'javno dobro' saznao sam preko telefonskog upita novinara u Službu korporativnih komunikacija HŽ Holdinga u srijedu 6. lipnja oko 14 sati', poručio je Valčić u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Čačiću i mailovima Karamarko: Čačić i Milanović gaze po svemu Slika nije dostupna Kritika Vladinoj politici HDZ: Umjesto reformama bave se kadroviranjem; SDP: Moramo popraviti što su oni pokvarili

>> Holy EKSKLUZIVNO: Ne bih se usudila ponovno pomagati

>> Milanović: Žao mi je Holy, ali tako se ne može raditi

>> Holy dala ostavku, na Facebooku otvorena grupa podrške

'Notorna je laž i to da je e-mail kružio tri mjeseca i da sam ga sada plasirao. Da sam tu elektroničku poruku gđe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca', nastavio je Valčić.

'U normalnim okolnostima takva laž ne bi bila vrijedna komentara, ali radi se o specijalno osjetljivom trenutku za željeznicu u kojem je nekima potrebno kompromirati Upravu HŽ Holdinga koja je napravila Projekt restrukturiranja, a kako bi se skrenula pozornost sa bitnih tema. Naime, sljedeći tjedan zakazana je sjednica Nadzornog odbora HŽ Holdinga na kojoj je najavljena i nazočnost nadležnih ministara i na kojoj se treba odlučiti o Projektu restrukturiranja.

>> Čačić: Holy je angažirana na mladenački način

On predviđa novi smjer kojim HŽ treba krenuti, a te promjene utjecat će na sindikalnu bazu dotičnog sindikalnog čelnika. Također nekima se ne sviđa ni postupak 'clean starta' koji je u tijeku u HŽ-u, pa se koristi trenutak kako bi se oslabila pozicija Uprave HŽ Holdinga u tom poslu. 5.

I prvoga dana i sada, nakon goleme medijske hajke na gđu Holy, poruku i dalje smatram traženjem informacije o radnopravnom statusu djelatnice koja je raspoređena sukladno ugovoru o radu, kada su se za to stekli formalni uvjeti. Ali to, očito, nikome sada više nije bitno', zaključio je Valčić u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene