Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon afera

Holy dala ostavku, na Facebooku otvorena grupa podrške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy dala je ostavku, a premijer Milanović službeno ju je i prihvatio.

'Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Milanoviću, podnosim Vam ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske', stoji u službenom priopćenju poslanom iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskorištavanje punog potencijala Restart predstavio lex cannabis koji planiraju izglasati već u rujnu: ''Zamislite što bismo sve mogli proizvoditi'' Slika nije dostupna OŠTRE PORUKE SDP o problemu Jakuševca: "Umjesto da se ministar Ćorić bavi rješavanjem pitanja otpada, on dostavlja naftu u Budimpeštu"

Predsjednik Vlade Zoran Milanović ostavku je i prihvatio. 'Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy', stoji u prioćenju pristiglom iz Odnosa s javnošću Vlade RH.

>> 'Vladajuću koaliciju treba očistiti od nepotizma kao što je Holy obećala čišćenje zemlje od plastičnih vrećica'

>> Objavljujemo CIJELU prepisku ministrice Holy i predsjednika uprave HŽ-a!

>> Valčić: Holyin mail ne smatram pritiskom, već zahtjevom za informacijom

Prvi potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić također je komentirao ostavku Mirele Holy: 'Mirela Holy je krajnje savijesno radila svoj posao i nemamo komentara na njezinu odluku koju smatramo činom osobne odgovornosti.'

Mirela Holy na to se odlučila nakon što je u javnost došla vijest da je prije tri mjeseca pisala pismo prvom čovjeku HŽ-a i od njega tražila da se zaštiti jedna od tajnica koja je supruga njezinog stranačkog kolege iz SDP-a.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da je Holy poslala pismenu zamolbu Valčiću, kojom je istaknula kvalifikacije poslovne tajnice gospođe Heidi Mazije i založila se za to da joj se ne da otkaz, Valčić je odgovorio da taj email 'ne smatra pritiskom niti intervencijom, već samo zahtjevom za informacijom o radno-pravnom statusu zaposlenice HŽ Holdinga.'

Oko 22 sata na Facebooku je osvanula grupa podrške sada već bivšoj ministrici Mireli Holy koja je sakupila 95 sčlanova koji joj izražavaju potporu.

Osnivač grupe je Vjeran Piršić, predsjednik udruge Eko Kvarner.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene