Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo priopćenje

Oglasila se osječka policija: "Nije bilo zataškavanja, dostavili smo sve što smo prikupili"

Uhićen ubojica - 2
Uhićen ubojica - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što su se u medijima pojavile sumnje da je policija pokušala zataškati slučaj u kojem je ubijena 21-godišnja studentica, oglasila se policija.

Nakon sumnji da je policija pokušala zaštiti 27-godišnjeg službenika povezanog sa smrću 21-godišnje studentice Mihaele B. oglasila se policija. Priopćenje donosimo u cijelosti: 

"S obzirom na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje u kojima se policiju proziva za zataškavanje, obavještavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku proveli temeljito, profesionalno i nepristrano. Također skrećemo pažnju kako je očevid proveden u suradnji sa zamjenicom Županijskog državnog odvjetnika".

Pročitajte i ovo Ilustracija trčao za njim Drama kod susjeda: Maloljetnik izbo 39-godišnjaka nakon svađe u prometu

"Po prvim sumnjama osumnjičenik je bio uhićen za kazneno djelo Prouzročenje smrti iz nehaja opisano u članku 113. Kaznenog zakona, a za koje je propisana značajno manja kazna zatvora, odnosno do pet godina.

Na temelju utvrđenih činjenica počinitelj je prijavljen za najteži, kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno događaj je prekvalificiran u "Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti" iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona gdje je kazna zatvora zapriječena do osam godina.

Pročitajte i ovo Uhićenje hrvatskih navijača - 2 Rok od 90 dana Uhićeni Dinamovi navijači bit će izručeni Grčkoj?: "Odbijanje predaje moglo bi zakomplicirati situaciju za ostalih 105 Hrvata"

Naglašavamo da je policija Županijskom državnom odvjetništvu dostavila sva prikupljena saznanja te i dalje s njima u suradnji poduzima daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja", stoji u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene