Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnik Došen u bolnici za osobe lišene slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki odvjetnik Velimir Došen, osumnjičen za kažnjivo djelo sprječavanja dokazivanja, prevezen je u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu nakon što mu je u četvrtak pozililo pri dolasku u riječki zatvor.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen izvijestio je da je Došenu, na prijedlog zatvorskog liječnika, istražni sudac tog suda odobrio odlazak na liječenje u Bolnicu za osobe lišene slobode. Također je rekao da će, prije odlaska u Zagreb, Došenu biti pružena prva pomoć u Hitnoj službi riječkoga KBC-a. No, u Hitnoj službi novinarima nisu mogli potvrditi da je Došen tijekom dana bio kod njih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog paleža Buljanovih auta uhićen nogometaš Slika nije dostupna Uhićen odvjetnik Došen

Došenov branitelj, riječki odvjetnik Vlatko Vrkić izjavio je novinarima da je Velimir Došen krenuo prema zagrebačkoj bolnici oko 12,30 sati. Dodao je da je zatvorski liječnik po medicinskoj dokumentaciji koju je Došen priložio odlučio da ga ne može primiti u zatvor, nego da se liječenje nastavi u bolnici.

Velimir Došen uhićen je jutros na graničnom prijelazu Rupi na temelju tjeralice Županijskog suda u Rijeci kad se, na ulasku u Hrvatsku, svojevoljno prijavio graničnoj policiji. Prevezen je u riječki zatvor, gdje mu je pozlilo.

Prvi je put Velimir Došen bio uhićen u policijskoj akciji 8. rujna s još sedam osoba u središtu Rijeke. Budući da mu nije određeno zadržavanje u pritvoru, općinsko Državno odvjetništvo iz Rijeke žalilo se na tu odluku te je Izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskog suda odlučilo da ga se ipak pritvori. Nakon toga policija ga nije mogla pronaći, a sam se javio medijima iz Švicarske, gdje je, po vlastitim tvrdnjama, bio na bolničkom liječenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene