453203
453203
453203
453203
453203

ŠIRI SE STUDENTSKA POBUNA Održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu

  • , 11.10.2016., 16:15
  • Autor:
  • komentara

U ponedjeljak je pred zgradom fakulteta održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

 
 
 
 
Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta (Foto: Inicijativa Ttf) - 5
Plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta (Foto: Inicijativa Ttf) - 5

Zbog, kako su naveli u priopćenju, raznih nepravilnosti u radu njihovih fakulteta u ponedjeljak je održan prvi plenum Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Plenum je održan ispred zgrade Fakulteta, a prema navodima iz priopćenja tako je odlučeno jer dekanica Sandra Bischof nije dopustila da se on u traženo vrijeme održi u prostorijama fakulteta.

'Točke o kojima se raspravljalo, a čiji je sadržaj bitan za rad fakulteta su sljedeće: 1. Uvjeti studiranja (mentorstva, prolaznost kolegija, upis kolegija krajem akademske godine), studomat – ISVU sustav, apsolventi), 2. Studentski zbor i 3. Neisplata honorara', navodi se u priopćenju.

Navode i da je izglasano sljedeće: 1. Potrebno je osigurati dovoljan broj mentora za danu kvotu studenata unutar određenih smjerova; 2. Odlučeno je da profesorica Edita Vujasinović treba biti razriješena s mjesta prodekanice za financije te profesorske dužnosti; 3. Jednoglasno je izglasano da dekanica fakulteta i prodekani daju ostavku u roku od pet radnih dana; 4. Traži se rušenje Studentskog zbora te ponovni izbori za isti; 5. Zahtjeva se isplata honorara svim neisplaćenim studentima i vanjskim suradnicima u roku od 14 dana.

'Problematika zbog koje je sazvan Plenum odnosi se na nezakonito upisivanje kolegija na kraju akademske godine, upisivanje lažnih padova studentima apsolventima te na manjak mentora. Sljedeći bitan problem je nejednakost provedenih upisa u ISVU sustav (studomat), gdje veliki broj studenata ima ugovore o plaćanju školarine, a u sustavu je navedeno da nisu ništa plaćali', stoji u priopćenju.

Kada je u pitanju profesorica Vujasinović, koja je i prdodekanica za financije, navodi se da je na njenim kolegijima 'upitna prolaznost od tek 13 posto'. Mnogi studenti su, stoji u priopćenju, 'iznijeli stav o njenom neetičnom ponašanju (pušenje tijekom usmenog ispita, vrijeđanje studenata i sl.)'.

U priopćenju se navodi i da su mnogi studenti radili honorarne poslove za fakultet za koje nikada nisu isplaćeni, a istra problematika, navode, odnosi se i na vanjske suradnike.

'U slučaju da se navedeno ne provede izglasano je da je potrebno očitovanje rektora Borasa te rješavanje navedenih zahtjeva. Ako zahtjevi iznova budu ignorirani, sljedeći plenum će se održati 17. listopada 2016. godine', zaključili su.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se