Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar Mislava Bage

Odnosi Milanovića i Linića više nikada neće biti isti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško je predvidjeti ima li ministar Linić i dalje povjerenje premijera Milanovića, ali sasvim je jasno da, nakon cijelog slučaja Šegon, odnos između premijera i njegova najpopularnijeg ministra Slavka Linića teško da će ikada više biti isti.

Ako na trenutak zaboravimo na priču o HBOR-ovim kreditima, ministar financija Slavko Linić izgubio je suradnika koji je radio na predstečajnim nagodbama, koji je, u konačnici, pisao zakon kojim će se nevladine udruge dovesti u red, čovjeka koji je nadzirao trgovačka društva – jednog suradnika koji je pokušavao uvoditi red u državnim financijama i sustavu ove zemlje.

Pročitajte i ovo Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

Šegon nije želio dobrovoljno odstupiti, Linić ga smjenjuje

No, govoreći o odnosu premijera Milanovića i Linića, ti odnosi zasigurno neće biti više nikada isti. Ostaje pitanje samo kada i na koji način će u sljedećoj situaciji iskrsnuti polemike između premijera i ministra financija i hoće li ministar uopće imati volje ostati u Banskim dvorima.

Rekonstrukcije i rotacije u Vladi?

Premijer Milanović u četvrtak je u Dnevniku Nove TV znakovito najavio moguće rekonstrukcije i rotacije. To nije neuobičajeno u bilo kojoj Vladi pa ni u ovoj, to se i u prethodnim Vladama događalo. No, čini se da je premijeru već došlo do granica strpljenja i ne samo njemu, nego i brojnim ministrima ponašanje nekih ministara, ili bolje reći nerad nekih ministara.

Prvi na listi je tu ministar zdravlja Rajko Ostojić. Sasvim je jasno da je zdravstvo pred kolapsom, ni jedna reforma praktički nije počela, a prošle su dvije godine mandata. 

Vrlo vjerojatno će se u sljedećim tjednima testirati prag strpljenja premijera i ostalih ministara, u konačnici ministra financija koji taj nerad i neprovođenje reformi u Ministarstvu zdravlja mora plaćati novcima građana ove zemlje, tako da je vrlo vjerojatno pitanje kada će se dovesti na stol i priča o rekonstrukciji Vlade što se tiče ministra Ostojića.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene