Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Beogradu

Odnosi sa Srbijom 'u usponu', Hrvatska nudi pomoć u pregovorima s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema riječima potpredsjednice srbijanske vlade Suzane Grubješić, odnosi Srbije i Hrvatske su u usponu. Hrvatska delegacija, koja se danas sastala s Grubješić, susjednoj je državi obećala podijeliti iskustva iz pristupnog procesa EU.

Pomoćnik hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić i šef hrvatske misije pri EU u Bruxellesu Vladimir Drobnjak istaknuli su u ponedjeljak u Beogradu spremnost Hrvatske da Srbiji stavi na raspolaganje znanje i iskustvo iz eurointegracijskog procesa, priopćeno je u Beogradu nakon sastanka potpredsjednice srbijanske vlade Suzane Grubješić s hrvatskim dužnosnicima.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Nema tragova DNK Je li policija lagala u slučaju malene Danke, slijede li unutarnje kontrole? "Ovo narušava povjerenje" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Grubješić je u razgovoru s Marušićem i Drobnjakom istaknula da su odnosi Hrvatske i Srbije u usponu i da je neophodno ojačati suradnju dvije zemlje na svima razinama, budući je regionalna suradnja jedan od temeljnih načela na kojima počiva EU, kojoj Srbija teži, navodi se u priopćenju iz njezina ureda.

>> Rusi se čude Srbima!

"Neki naši susjedi su već u EU, Hrvatska će to uskoro biti i ono što mi želimo jest da iskoristimo iskustva onih koji su kroz taj proces već prošli. Tu je velika šansa za suradnju i vjerujem da ćemo je, uz dobru volju svih koji su uključeni, iskoristiti na dobrobit svih građana s ovih prostora", istaknula je Grubješić.

Grubješić je također naglasila da je "neophodno svakodnevno zalaganje za ispunjavanje uvjeta iz Bruxellesa, ali ne radi pukog ispunjavanja forme, već zato što je to u najboljem interesu svih građana Srbije".

U hrvatskom izaslanstvu su, uz Drobnjaka i Marušića, i stručnjaci koji su sudjelovali u pristupnim pregovorima Hrvatske i EU, čija znanja i iskustva u pripremama za članstvo u EU mogu biti od velike koristi Srbiji u eurointegracijskom procesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene