Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što li će Vlada danas odlučiti

Odlazi li Bianca Matković u Sabor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bianca Matković jedna je od dužnosnica koja je najduže čekala da ju se razriješi.

Iako je prije desetak dana podnijela neopozivu ostavku mora se razdužiti, kažu, u Banskim dvorima. A dok se ona 'razdužuje' HDZ, čini se, želi ekspresno usvojiti proračun, ali bez Biance Matković.

Nju bi danas mogli razriješiti dužnosti, a onda u roku od osam dana može se aktivirati njezin mandat. Točno, a tada će proračun, kako su to HDZ-ovi stratezi zaključili, biti već usvojen.

Biancu Matković, koja politički uspon kao i svi HDZ-ovci duguje Ivi Sanaderu, za sadašnju garnituru koja vodi vladajuću stranku velika je opasnost u saborskim klupama. Naime, HDZ svojim potezima pokazuje kako se ipak boji Sanadera jer ovo odugovlačenje ipak govori da HDZ nije siguran da ima 82 ruke za proračun. Hoće li se netko razboljeti, hoće li netko otići na WC u trenutku glasanja i tako srušiti proračun i Vladu?

HDZ sljedećih dana uvodi strogu kontrolu posebno za one za koje sumnjaju da su i dalje bliski bivšem premijeru. A odahnut će tek kada završi glasovanje.

Vlada će na današnjoj sjednici možda i razmatrati i odbiti sve amandmane na proračun za 2011. Ništa novo. Slično je bilo i prijašnjih godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP odlučilo Hoće li ostati vjerna HDZ-U: Bianca Matković vraća se u Sabor Slika nije dostupna Procedura za sve ista Kosor o Matković: Njezino je pravo da dođe u Sabor

Razvoj događaja pratite na Dnevnik.hr-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene