Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MIP odlučilo

Hoće li ostati vjerna HDZ-U: Bianca Matković vraća se u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bianca Matković vraća se u saborske klupe.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo ocijenilo je bez rasprave kako su svi zahtjevi ispunjeni pa od jučer prestaje mirovanje zastupničkog mandata Biance Matković. Odobren je njezin povratak u Sabor, a pretpostavlja se da bi Bianca već u petak mogla sudjelovati u raspravama. Onda će se vidjeti hoće li ostati vjerna HDZ-u ili Ivi Sanaderu, kojem nije okrenula leđa ni nakon njegovog izbacivanja iz stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što li će Vlada danas odlučiti Odlazi li Bianca Matković u Sabor? Slika nije dostupna Procedura za sve ista Kosor o Matković: Njezino je pravo da dođe u Sabor

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan kazao je da je Bianca Matković predsjednika Hrvatskog sabora izvijestila kako ju je Vlada 19. studenoga na osobni zahtjev razriješila dužnosti državne tajnice, te je tri dana poslije podnijela zahtjev za aktiviranje zastupničkog mandata.

Budući da od podnošenja zahtjeva do aktiviranja mandata treba proteći osam dana, MIP je utvrdio da je jučer, 30. studenoga prestalo mirovanje Biance Matković, ali i zastupnička dužnost njezina zamjenika Krešimira Ćosića.

>> Bianca Matković razriješena dužnosti

>> Odlazi li Bianca Matković u Sabor?

Da će aktivirati zastupnički mandat Matković je najavila još 11. studenoga, kada je u Sabor poslala pisanu obavijest da je podnijela neopozivu ostavku na dužnost državne tajnice, a kako bi mogla aktivirati zastupnički mandat.(Hina/Mi.Dr)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene