Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijski sud

Odblokirane nekretnine i većina računa Skladgradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je tvrtka Skladgradnja na račun u splitskoj poslovnici Zagrebačke banke pohranila 22 milijuna kuna, koliko je navodno nezakonito zaradila na bojenju HAC-ovih tunela Mala Kapela i Sveti Rok, istražni sudac danas je odblokirao ostale račune i nekretnine te tvrtke, doznaje se poslijepodne na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odluku o djelomičnom ukidanju tzv. privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi donio je istražni sudac Ratko Ščekić nakon što je od banke dobio službenu obavijest da je na žiro računu Skladgradnje pohranjen novac te da njime nitko ne može raspolagati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavila se tužba Čiovski most u problemima! Investiciji vrijednoj 162 milijuna kuna prijeti zaustavljanje Slika nije dostupna Pogreb uglednog odvjetnika FOTO Obitelj, prijatelji i kolege oprostili se od Ante Madunića

>> Žužuli izigrali i radnice, šutke podijelili otkaze

Odvjetnik Ante Madunić, jedan od branitelja osumnjičenog direktora i suvlasnika Skladgradnje Slavena Žužula osumnjičenog u aferi HAC, kazao je da takva sudska odluka omogućava da tvrtka sa 750 zaposlenih nastavi poslovati i isplaćivati plaće. Nakon što je završio u pritvoru Žužul je za vođenje tvrtke imenovao prokuratoricu koja je u njegovo ime trebala otvoriti račun i na njega položiti 22 milijuna kuna. S tog računa država može osigurati naplatu štete za koju tužiteljstvo tvrdi da je nastala u aferi HAC, ali tek u slučaju pravomoćne presude.

Jednomjesečni pritvor za malverzacije

Osim protiv Žužula istraga o namještenom natječaju za bojenje tunela i višestruko skuplje plaćenim radovima na štetu HAC-a vodi se protiv bivšeg predsjednika i člana Uprave HAC-a Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića, direktora Sektora za građenje Gorana Legca i glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije. Svi se oni nalaze u jednomjesečnom pritvoru od 30. studenoga radi opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti izvršenja kaznenog djela. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene