Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve na vidjelu

Žužuli izigrali i radnice, šutke dijelili otkaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih dana o svojoj muci odlučile su ponovno progovoriti bivše radnice Žužulove imotske robne kuće Ima. Žužuli su im, kažu, ostali dužni neisplaćene plaće i otpremnine, ali do sada su mislile da su njihovi šefovi nedodirljivi.

Otprilike dvadeset godina i više ove žene radile su za Napredak u čijem se vlasništvu nalazila i imotska robna kuća. 1998. slijedi privatizacija, kupili su je braća Žužul. Već 2000. uslijedili su otkazi. 'Pet dana prije otkaza Jozo i Slaven Žužul obilazili su kao lovački pasi oko robne kuće i nijednu riječ nijednoj radnici nisu rekli. Da bi peti dan sve radnice istog dana dobile u podne kuverte. Radile smo do podne, u podne smo došle kući čekale su nas plave kuvertei kraj priče', ispričala nam je bivša djelatnica robne kuće.

Pročitajte i ovo Radnice Orljave - 3 Zaboravljene Pola godine od stečaja radnice Orljave bezuspješno traže pomoć: ''Morat će otvoriti pučku kuhinju, bit će nas puno'' Slika nije dostupna ATRAKTIVNA LOKACIJA Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi

>> Na Zapadu bi ovakvu mafiju strpali u ludnicu

Nakon otkaza nikada nisu vidjele zadnjih nekoliko plaća, cesije, niti ugovorene otpremnine, a krenule su i sudskim tužbama no proces traje beskrajno. Sada kada vide koliko su milijuna kuna državnog novca Žužuli preko ruku prebacili, nisu izdržale ne pojadati se javnosti. Robna kuća danas je i dalje Žužulova, poslovne prostore iznajmljuju drugima,i dalje zarađuju. Dok smo snimali ispred zgrade pojavilo se dvoje zaposlenih, koji su psovali ove žene, jer se usude govoriti protiv Žužula, koji zapošljavaju puno ljudi. No, moramo reći, česta su i ovakva razmišljanja.  'Nema tu pravde dok mu sve ne uzmu. Devedesete nije imao za žvaku. Otac mu je bio kao i mi svi, nije imao od čega stvoriti ovo, apsolutno', kažu nezadovoljni.

Sutra će tridesetak bivših djelatnica robne kuće Ima svojim prosvjedom podsjetiti da su Žužuli dok su se bogatili odlučili zaboravili na dug prema njima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene