Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popis stanova po županijama

Od jeseni kreće iznajmljivanje DRŽAVNIH stanova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S više od 170 tisuća četvornih metara, država postaje najveći stanodavac. Donosimo vam popis državnih stanova po županijama.

Iznajmljivanjem stanova koji su godinama bili prazni želi se dodatno napuniti državna blagajna. To će posebno razveseliti mlade, kojima je zbog iznimno visokih cijena, kupnja stana i dalje nedostižna. Prvi stanari u iznajmljene stanove, trebali bi useliti već ove jeseni.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

'Definitivno ćemo voditi računa prvenstveno o mladim obiteljima i socijalno ugroženima. To su dvije kategorije gdje ćemo mi morati otvoriti prostor. Mlade obitelji trebaju dobiti poticaj', kaže Alen Čičak, zamjenik predstojnika za Upravljanje državnom imovinom.

Trenutno u evidenciji stanova u vlasništvu i suvlasništvu Republike Hrvatske ima ukupno 4.771 stan, od toga u vlasništvu 4.130 stanova, a u suvlasništvu 640 stanova. A u tijeku je upis još preko 200 stanova.

Prema županijama situacija je sljedeća:

Bjelovarsko-bilogorska županija 34, Brodsko-posavska županija 17, Dubrovačko-neretvanska županija 92, Istarska županija 173, Karlovačka županija 467, Koprivničko-križevačka županija 34, Krapinsko-zagorska županija 6, Ličko-senjska županija 33, Međimurska županija 5, Osječko-baranjska županija 1184, Požeško-slavonska županija 23, Primorsko-goranska županija 301, Sisačko-moslavačka županija 103, Splitsko-dalmatinska županija 189, Varaždinska županija 38, Virovitičko-podravska županija 3,Vukovarsko-srijemska županija 43, Zadarska županija 106, Zagrebačka županija 156, Šibensko-kninska županija 5 i Grad Zagreb 1865. 

Cijene najma bit će nešto niže od tržišnih. 'Država će ipak voditi računa da zaštiti svoje interese, to neće biti stanovi daleko ispod cijene. Određena tržišna cijena će se koristiti, ali moramo voditi računa i o stanju nekretnine', kaže Čičak.

Naime, velik broj tih stanova potrebno je potpuno adaptirati. A to će državu koštati više milijuna kuna. No tu će stoga biti posla za arhitekte i građevinare.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene