Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užurbano zapošljavanje

Od izbora do prošlog tjedna u KBC-u Osijek zaposleno 180 ljudi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Užurbano zapošljavanje' dogodilo se s blagoslovom Ministarstva zdravlja.

Prije nekoliko dana novi ministar zdravlja, Dario Nakić, iznio je podatak kako je od parlamentarnih izbora 8. studenog do 25. siječnja u zdravstvenim ustanovama u hrvatskoj zaposleno 500 osoba na neodređeno, čime je opravdao svoj nalog za obustavom zapošljavanja u zdravstvu.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

Isti dan je sanacijski upravitelj KBC-a Osijek rekao za Glas Slavonije kako ta bolnica nema raspisanih natječaja za zapošljavanje, no što se događalo dva mjeseca ranije?

U osječkoj je bolnici u razdoblju koje spominje ministar Nakić u radni odnos na neodređeno vrijeme primljeno 180 osoba te jedna na određeno vrijeme, piše Glas Slavonije.

Prema podacima s mrežnih stranica KBC-a Osijek, 19. studenoga donesena je odluka o primanju u radni odnos 50 medicinskih sestara/tehničara, a prema odluci od 29. prosinca, a koja je vezana uz natječaj raspisan 6. studenoga, primljeno je njih još stotinu.

Nadalje, 6. studenoga objavljen je i natječaj za zapošljavanje sedam medicinsko-laboratorijskih tehničara, dvije primalje asistentice, tri fizioterapeutska tehničara, dva magistra psihologije, jednog dijetetičara nutricionista, te jednog farmaceutskog tehničara. 28. listopada bio je raspisan i natječaj za prvostupnika radiološke tehnologije za četiri djelatnika, koliko ih je odlukom od 26. studenoga i zaposleno na neodređeno vrijeme. Magistar biologije/magistar molekularne biologije jedini je primljen na određeno vrijeme, odlukom iz 24. prosinca, na temelju natječaja raspisanog 6. studenoga. Za četiri magistra ekonomije/diplomiranog ekonomista natječaj je raspisan također 6. studenoga dok je natječajem od 18. prosinca KBC Osijek potraživao čak šest magistara prava/diplomiranih pravnika. Odluka o njihovu primanju u radni odnos na neodređeno vrijeme donesena je 18. siječnja.

Sanacijski upravitelj KBC-a, Sven Kurbel rekao je kako je u navedenom razdoblju broj djelatnika bolnice zapravo povećan samo za 52, no na upit koliko je osoba zaposleno na neodređeno, još nije dostavio podatke.

Ni jedna bolnička uprava ne smije raspisati natječaj za zapošljavanje, a da prije toga nije dobila suglasnost za to iz Ministarstva zdravlja. Tako su i ovi natječaji za zapošljavanje provedeni uz suglasnost Ministarstva zdravlja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene