Obavijesti Video Pretražite Navigacija
amandmani na proračun

Mami li HDZ na ovaj način stranke za koaliciju? "Smatram uvredljivim da nas se stavlja u kontekst mogućih žetončića"

Aktualno Galerija Davor Dretar Davor Dretar Foto: Vijesti u 17 Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Foto: Vijesti u 17 Novac - 2 Novac - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Novac - 1 Galerija 1/4 >>
U utorak je na sjednici hrvatskog Sabora trajalo izjašnjavanje o amandmanima na proračun. Vladajući su od 463 prihvatili šest oporbenih amandmana.

U Hrvatskom saboru izjašnjavanje o amandmanima na proračun. Podneseno ih je 468, od toga 463 oporbena i pet vladajućih. Vlada je prihvatila 11 amandmana, od toga šest oporbenih.

Pročitajte i ovo Prosvjed poljoprivrednika Sedmi dan Prosvjednici odgodili nove blokade: Očekuju sastanak s Vučković, poruka iz Ministarstva neće im se svidjeti

Među prihvaćenim amandmanima našao se jedan SDP-ov, IDS-ov, jedan amandman Socijaldemokrata, ali i Domovinskog pokreta. Mnogi zastupnici su se pitali mami li HDZ amandmanima pojedine oporbene stranke?

"Ako mame na taj način nemam ništa protiv, neka mame i druge. Ja pomalo smatram uvredljivim da se mene i moje kolege stavlja u takav kontekst mogućih žetončića, preletača i tako dalje", izjavio je Davorko Vidović, zastupnik Socijaldemokrata. 

Pročitajte i ovo PR Oglas Uz podršku kupaca dm osigurao 69.277,08 eura za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi


Davor Dretar iz Domovinskog pokreta je na pitanje o mogućoj suradnji s HDZ-om odogovorio da će o tome moći govoriti tek nakon izborne noći.

SDP-ov Peđa Grbin iznio je negodovanje Vladinim prihvaćanjem amandmana. "SDP je podnio čini mi se 101 amandman, a od toga je prihvaćen jedan. Jedan, i sad bih ja trebao biti zadovoljan?", upitao je.

"Nismo iznenađeni jer je praktički isti amandman u gotovo istom iznosu prihvaćen i prošle godine", rekao je Emil Daus iz IDS-a.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene