Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Australski mediji

Objavljene fotografije dubrovačkih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte prve fotografije dva dubrovačka policijska službenika koje su australski medji povezali s navodnim otmicama turistkinja.

U želji da pomognu rješavanju slučaja Britt Lapthorne, nekoliko djevojaka prošli tjedan dalo je izraditi fotorobot muškaraca koji su ih pokušali oteti. Nedugo zatim, hrvatska je policija obznanila da se radi o dvojici uzornih policajaca koji su normalno obavljali svoje dužnosti. Mediji su zatim naveli i njihova imena, a radi se o Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću, obojica oženjeni, a rade u odjelu za narkotike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija demantirala Fotoroboti nemaju veze sa slučajem Lapthorne Slika nije dostupna 'Prepoznala' dubrovačkog policajca Australci ponovno prozvali našu policiju

>> Sindikat od Karamarka traži da zaštiti policajce iz dokumentarca o Britt

Novinari australskog 'The Sunday Telegrapha' pronašli su policajce i fotografirali ih, te fotografije pokazali navodnim žrtvama. Jedna djevojka, koja želi da je se identificira samo kao Amber, rekla je kako su je muškarci u plavom kombiju pokušali oteti u Dubrovniku, samo par dana prije nego je Britt nestala. Kada su joj pokazane fotografije Palamete, Amber je rekla da izgleda identično plavokosom muškarcu na fotorobotu.

Susjedi su potvrdili da je čovjek na fotografijama objavljenim u 'The Sunday Telegraphu' Palameta, ali su sigurni da taj čovjek ništa lošeg nije skrivio. 'Poznajem ga cijeli život. Nisamo mogao ignorirati situaciju, pa sam ga priupitao o tome', kaže jedan od susjeda. 'Rekao mi je da ne može govoriti jer je pod istragom, ali cijela ta priča je suluda…Da postoji organizirana skupina kriminalaca koja otima žene po Dubrovniku?' dodaje.

No, kada su fotografije drugog policajca, Ivice Rudinovića, pokazane Amerikanki Jennifer Blanchard, ona je ustvrdila da nema nikakve veze s njenim incidentom. Nakon što je policija objavila da je identificirala muškarce s fotorobota, djevojke su izjavile kako su oba povezana samo sa slučajem Australke Amber. No ona je pomagala samo u izradi jednog fotorobota, dok je Amerikanka Blanchard pomagala kod drugog. Policija je pak odbila dozvoliti osumnjičenim policajcima da daju izjave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene