Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija demantirala

Fotoroboti nemaju veze sa slučajem Lapthorne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijske napise da policajci s fotorobota, koje je istražujući smrt Britt Lapthorne objavila australska postaja Chanell Seven, nisu oni čiji identitet posljednjih tjedana objavljuju hrvatski mediji, danas je u potpunosti demantirala PU dubrovačko-neretvanska.

'Odlučno tvrdimo da policajci iz naslova nisu osobe s prikazanih crteža', stoji u izvješću uz naznaku da je i Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije MUP-a RH, već dao izvješće tako da nema potrebe za daljnjim komentarima. Jedino što je potrebno, stoji u izvješću, jest još jednom naglasiti da ti crteži nemaju nikakve veze sa slučajem Britt Lapthorne niti se dovode u vezu s nekim od prijavljenih kaznenih djela na području Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Lapthorne Roditelji Britt Lapthorne vraćaju se po istinu Slika nije dostupna Policija o filmu Channel 7 Borovec: Na fotorobotu nisu otmičari nego policajci

>> Slučaj Lapthorne: Na fotorobotu su drugi policajci

'Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, u suradnji s MUP-om RH, Interpolom, Federalnom policijom Australije, kao i policijama drugih stranih država, tijekom intenzivne obrade slučaja smrti pokojne Britt Lapthorne poduzela je i dalje poduzima intenzivne aktivnosti u cilju rasvjetljenja okolnosti njene smrti', stoji u priopćenju Pu dubrovačko-neretvanske.

Navodi se kako su s ciljem podizanja razine učinkovitosti 22. prosinca 2008. imenovani policajci premješteni iz Odsjeka kriminaliteta droga, jedan u PP Gruda, a drugi u PP Dubrovnik. U priopćenju se objašnjava kako premještaji tih policajaca nemaju nikakve veze s dolaskom filmske ekipe s australske postaje 'Channel 7' koja je došla u Dubrovnik i snimala film o smrti Britt Lapthorne od 18. do 23. siječnja 2009.

Ističe se da su policajci Dragan Palameta i Ivica Rudinović sudjelovali u suzbijanju kriminaliteta te su sa svojim obiteljima sasvim neutemeljeno izvrgnuti medijskim i drugim pritiscima, a zahvaljujući neprofesionalnosti pojedinim novinara tim pritiscima izloženi su i drugi policijski službenici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene