Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemarni liječnici?

Obitelj tuži bolnicu zbog smrti kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt brazilske manekenke koja je umrla od sepse prouzročene bolničkom bakterijom otvorila je priču o sigurnosti i sterilnosti hrvatskih bolnica. Iz Otoka pokraj Vinkovaca javio nam se otac 22-godišnje Anite Dragun, djevojke koja je nakon transplantacije bubrega umrla zbog sepse u zagrebačkoj bolnici Merkur. Obitelj optužuje bolnicu za nemar.

Novi bubreg Aniti je trebao produžiti život. Transplantacija je uspjela, no oporavak kreće po zlu. 'Dobila je dvije bakterije koje su uzročnik sepse i pseudomonas aeruginosa', rekao je njezin otac Vinko Dragun. Nakon 72 dana liječenja Anita umire zbog sepse. Obitelj optužuje bolnicu za nemar. 'Smatram i tvrdim da je bila adekvatno liječena na te dvije bakterije koje su se pojavile odmah poslije transplantacije da bi moje dijete i dan danas bilo živo', dodaje Vinko.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete" Ilustracija Dogodilo se u sekundi Šok u zagrebačkoj bolnici: MR uređaj "usisao" bolnički krevet, posebna ekipa ih pokušava razdvojiti

Anitin otac žali se na loše higijenske i profesionalne uvjete u bolnici Merkur. U sobe za izolaciju može tko hoće. Hranu pacijentima donose spremačice. Ne vodi se dovoljno računa o higijeni, priča ožalošćeni otac. 'Nije moja Anita jedina koja je umrla tamo. Ima i gospodin Markov koji je transplantiran dva, tri dana poslije nje koji je umro početkom tri mjeseca. Jedan dečko iz Tuzle, isto je dobio sepsu i umro. Gospođica jedna iz Splita umrla je nerazjašnjeno. Za to se vodi i sud', ispričao je Vinko.

Odgovor zašto je umrla njihova kćerka i Anitini roditelji potražit će na sudu. Tužili su bolnicu. 'Samo istina. Da li je baš morala umrijeti ili ne. Tu, evo na ovom kauču na sam Uskrs je pitala Tata da li ću ja umrijeti. Zagrlila je mene i njega', ispričali su Anitini roditelji. Iz bolnice Merkur danas nema odgovora. Tek najava protutužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene