Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogodilo se u sekundi

Šok u zagrebačkoj bolnici: MR uređaj "usisao" bolnički krevet, posebna ekipa ih pokušava razdvojiti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bizaran slučaj dogodio se u četvrtak u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur. Bolnički krevet ostavljen je blizu uređaja za magnetsku rezonancu, koji ga povukao i zalijepio za sebe.

Uređaj za magnetsku rezonancu u zagrebačkom Merkuru povukao je prema sebi metalni bolnički krevet koji se u tom trenutku nalazio kod ulaznih vrata. Kako je riječ o snažnom magnetu koji se nikada ne gasi, krevet se u sekundi snažno zalijepio za uređaj.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, a krevet je u trenutku nesreće bio prazan. U bolnicu je pozvana i policija kako bi razjasnila okolnosti ovog nesvakidašnjeg događaja.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..."

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović bitka za skrbništvo Milanović o slučaju Severine Vučković: "Taj dječak vjerojatno je sijede već dobio"

U Merkuru su potvrdili da je njihov MR uređaj doslovno "usisao" metalni krevet koji se našao u tom jakom magnetskom polju. Za razdvajanje kreveta od MR uređaja pozvana je specijalna tehnička ekipa, a uređaj je zadobio samo manja oštećena te bi opet trebao proraditi u subotu, doznaju 24 sata.

Pročitajte i ovo Nestala tinejdžerica policija treba pomoć Tinejdžerica nestala u Zagrebu: Jeste li je vidjeli?

Iz bolnice kažu kako se to nikada do sada nije dogodilo te da je riječ o ljudskoj pogrešci koja se dogodila u sekundi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene