Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prolaznici primijetili egzotičnu životinju

Novigrad: Turisti izgubili dva pitona, jedan još u bijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naselju Mareda kraj Novigrada u ponedjeljak nešto iza ponoći prolaznici su na cesti primijetili kraljevskog pitona. Kasnije je otkriveno kako su njegovi vlasnici obitelj iz Slovenije koja je ondje došla na ljetovanje.

Nakon što su prolaznici na ulici kraj Novigrada pronašli pitona, pokrili su ga plastičnom kantom i pozvali veterinara, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

>> VIDEO Piton si sam otvara vrata!

Piton, kućni ljubimac obitelji iz Slovenije, kako je objavio 24sata, dugačak je više od jednog metra. Na ulici je bio dehidriran, iscrpljen i uplašen. 'On se odlično oporavio, vrlo je živahan i čeka svog vlasnika jer pretpostavljamo da je nekome pobjegao. Radi se o odrasloj zmiji. Pitoni su inače aktivni noću, a danju obično spavaju. Zato su ga gosti i pronašli noću. Porijeklom pitoni dolaze iz središnje Afrike i dosta su česti kućni ljubimci', rekao je veterinar Branko Jurić za Novi list.

Ali negdje ulicama Istre luta još jedan piton. Naime, obitelj iz Ljubljane koja je u Hrvatsku došla na ljetovanje vlasnik je dva pitona koja su im pobjegla. 'Mi već sedam dana posvuda tražimo dva pitona koja su nam pobjegla iz dvorišta', rekao je Toni Bašković, otac vlasnice pitona, za 24 sata.

Kraljevski pitoni se hrane glodavcima, nisu otrovni i nisu opasni za ljude, a popularni su kao kućni ljubimci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene