Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan svečani mimohod

Obilježen Dan branitelja Grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni branitelji i stradalnici, umirovljeni i aktivni visoki časnici hrvatskih Oružanih snaga, te drugi ugledni javni i politički djelatnici bili su na primanju kod Milana Bandića.

U povodu današnjeg Dana hrvatskih branitelja grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić priredio je svečano primanje na kojem su bili brojni branitelji i stradalnici, umirovljeni i aktivni visoki časnici hrvatskih Oružanih snaga, te drugi ugledni javni i politički djelatnici.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih

Čestitajući braniteljima, Bandić je podsjetio da bez njihove borbe ne bi danas bilo ni slobodne i suverene Republike Hrvatske.

Znate li što povezuje branitelje iz Petrinje s kraljevskom obitelji iz Monaca?

Predsjednik zagrebačke Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Mirko Ljubičić napomenuo je kako je 740 branitelja iz Zagreba poginulo u Domovinskom ratu, a da području grada živi oko 6.000 invalida Domovinskog rata.

Najavio je sutrašnje svečano otvaranje šetnice 'Spomenica Domovinskog rata' kao jednog od brojnih projekata udruga iz Domovinskog rata.

Braniteljske udruge bojkotirale državni protokol u Borovu

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Zagreba počelo je jutros na groblju Mirogoj, polaganjem vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika 'Zid boli' te kod Centralnog križa u Aleji branitelja, grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, grobu bivšeg ministra obrane Gojka Šuška, te na Krematoriju kod Kenotafa.

Tijekom dana održan je i svečani mimohod veteranskih i povijesnih postrojbi i predstavnika braniteljskih udruga Grada Zagreba uz podizanje hrvatske zastave na sjevernom jarbolu na Trgu bana Jelačića.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene