Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaposlit bi mogli i više ljudi'

Čačić vs Kosor: Premijerkin plan izvrgnut ruglu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor odgovorila je danas na optužbe i prozivke od strane oporbe.

'150 tisuća zaposlenih je veoma realna brojka i mogla bi biti i veća, a svoje riječi mogu opravdati kvalitetnim programima naših ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Budite sigurni da ćemo tu brojku i ostvariti. Na optužbe da pričamo o nemogućem i da nećemo uspjeti u svom naumu, te da smo supermen Vlada, neka se gospodin Čačić samo sjeti koalicijske vladavine, kad je on sudjelovao u Vladi, i kad su obećavali 200 tisuća zaposlenih u jednoj godini, a završili sa 330.000 nezaposlenih', rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković 16. Vlada RH Plenković nakon saborske podrške vladi poručio: "Napravit ćemo iskorak, pokušat ćemo uspostaviti dijalog s oporbom" Predstavljena nova Vlada u Saboru "Ista lica na vlasti" Je li HDZ pojeo Domovinski pokret? "DP u program Vlade nije uspio ubaciti niti jedan zarez"

Premijerka je tako odovorila na najnovije prozivke predsjednika HNS-a Radimira Čačića. Naime, Vladinu najavu otvaranja novih 150.000 radnih mjesta u godini dana, on je ocijenio neostvarivom. Po njegovim riječima za 'supermen' vlade, od kada ju je preuzela premijerka Jadranka Kosor, izgubljeno je 113.701 radno mjesto, odnosno 160.156 u zadnje dvije godine. Kad se tomu pribroji 10.000 onih koji rade, a ne primaju plaću, dolazi se na više od 170.000 radnih mjesta manje, upozorio je Čačić.

>> Čačić: 'Supermen' vladu vodi premijerka koja ništa ne razumije

'I takva supersposobna vlada nam obećava 150.000 novih radnih mjesta u nepunih godinu dana', navodi Čačić i dodaje kako su to samo riječi te kako ih je i previše i za njih nema sankcija. 'Problem je što premijerka Kosor ništa ne razumije, jer oni koji razumiju ne govore takve nebulozne stvari', rekao je Čačić i naglasio kako nam Vlada nudi samo riječi, a niti deset posto od toga se neće ostvariti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene