Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova zaposlenja

Čačić: 'Supermen' vladu vodi premijerka koja ništa ne razumije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladinu najavu otvaranja novih 150.000 radnih mjesta u godini dana predsjednik HNS-a Radimir Čačić je ocijenio neostvarivom.

'To je najnoviji set obećanja', rekao je Radimir Čačić. Istakao je kako je nevjerojatno da Vlada koja je sva ta radna mjesta izgubila, govori o novom zapošljavanju. Drži da je za to potrebna strukturna reforma ključnih gospodarskih grana te da ćemo biti 'presretni ako se ne izgubi još radnih mjesta'. 'Nažalost, sve govori da će se to ipak dogoditi, no dobro je da je nezaposlenost prepoznata kao ključan problem društva', rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica u Saboru Preporučila Čačiću da u obraćanju ide 'nježno, mesijanski, zen-budizam' Slika nije dostupna Treba li otići? Nerazjašnjena pitanja sa suđenja Čačiću

>> Ove godine moglo bi se zaposliti 150 tisuća ljudi

Po njegovim riječima za 'supermen' vlade, od kada ju je preuzela premijerka Jadranka Kosor, izgubljeno je 113.701 radno mjesto, odnosno 160.156 u zadnje dvije godine. Kad se tomu pribroji 10.000 onih koji rade, a ne primaju plaću, dolazi se na više od 170.000 radnih mjesta manje, upozorava Čačić. 'Riječi, riječi, riječi i samo riječi, a vjerojatno se ni deset posto od toga neće ostvariti', rekao je Čačić.

'Kosor ništa ne razumije'

'I takva supersposobna vlada nam obećava 150.000 novih radnih mjesta u nepunih godinu dana', navodi Čačić i dodaje kako su to samo riječi te kako ih je i previše i za njih nema sankcija. 'Problem je što premijerka Kosor ništa ne razumije, jer oni koji razumiju ne govore takve nebulozne stvari', tvrdi Čačić.

Naglasio je da je potrebno povećati radni kontingent stanovništa sa sadašnjih 52 posto na bar 60 posto, jer je neodrživo sadašnje stanje kad radi tek svaka druga radno sposobna osoba. To će biti golem zadatak za poštenu i kompetentnu vladu, jer HDZ iza sebe ostavlja pustoš, ustvrdio je Čačić. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene